Vona: Orbán ugyanúgy hazudott, mint Gyurcsány

2012. december 12. 15:22

A Jobbik elnöke szerint a tandíj bevezetésével Orbán Viktor ugyanolyan hazugságot követett el az egész országgal szemben, mint tette azt korábban Gyurcsány Ferenc.

2012. december 12. 15:22

A Jobbik elnöke szerint a tandíj bevezetésével Orbán Viktor ugyanolyan hazugságot követett el az egész országgal szemben, mint tette azt korábban Gyurcsány Ferenc. Vona Gábor szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a Fidesz ellenzékben még népszavazást szervezett a tandíj bevezetése ellen, ehhez képest kormányra kerülve, két hónappal a felvételi jelentkezések előtt drasztikusan csökkentették az államilag finanszírozott felsőoktatási keretszámokat és lényegében bevezették a tandíjat.

A politikus hangsúlyozta: a Jobbik maximálisan szolidaritást vállal a hallgatókkal és támogatja őket a törekvéseikben, mert „ez egy becsületbeli ügy”. Szerinte ez a lépés a „kormányzati arrogancia” újabb megnyilvánulása, amely az egész országnak rossz, nemcsak a felsőoktatásban résztvevők számára. Vona úgy véli, hogy a Fidesz ezzel a lépésével már nemcsak tétlenül nézi, ahogy a fiatalok elmennek az országból, hanem aktívan ösztönzi is őket erre. Vona hiteltelennek nevezte az MSZP megnyilvánulásait is az ügyben, mert szerinte „az MSZP-nek a tandíj olyan, mint szúnyognak a vér: a lételeme”.

Vona felszólította Orbán Viktort, hogy mutassa meg a Fidesz 2010-es választási programjában, hogy hol szerepelnek ezek a felsőoktatási intézkedések. Hoffmann Rózsáról szólva a Jobbik elnöke kifejtette: az oktatási államtitkár nem jó gazdája a területnek, hanem „egy terminátor” és a Jobbik szerint nincs más lehetősége, minthogy lemondjon a posztjáról. Hozzátette: semmilyen érdemi, vitaképes érve nincs a kormánynak arra, hogy amit most művel, az miért jó az országnak, a társadalomnak, vagy a felsőoktatásnak.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2012. december 13. 09:32
A sok náciskodás mellett néha igaza van vona sturmbannführernek.
pakura
2012. december 12. 17:52
Bámulatos ahogy a Jobbik megpróbálja meglovagolni a témát, aztán ha a Fidesz-Jobbik koalíció véletlenül nyerne 2014-ben, akkor ők is felejtős lenne mit mondtak két éve.
dönci4
2012. december 12. 17:44
Tévedés. Jobban. A felcsutinak igaz szó még nem hagyta el a száját.
várúr
2012. december 12. 17:11
Ugyan, ugyan Huza-Vona Gabika... Az ELTE történelem tanár szakán végeztél, ehhez képest soha egyetlen percet se tanítottál. Ügynöknek mentél. Most is az vagy: politikai ügynök. Ehhez képest visongsz, hadd legyen még több tanárszakon végzett ügynök. Akár porszívó, biztosítási, mosópor, illatszer vagy épp politikai ágens. Lehetőleg a más pénzén. Na takarodj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!