IMF-tárgyalások: decemberben lehet új fejlemény

2012. november 20. 08:23

Meg fogja várni a 2013. évi költségvetés elfogadását az IMF és az EU, ezért decemberben lehet újabb fejlemény a jelenlegi tárgyalási szakaszban – mondta Varga Mihály.

2012. november 20. 08:23

A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió meg fogja várni a 2013. évi költségvetés elfogadását, s ezt követően, decemberben lehet újabb fejlemény a jelenlegi tárgyalási szakaszban – mondta Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

A magyar tárgyalódelegáció vezetője egyben elmondta: kicsi a valószínűsége annak, hogy idén hitelmegállapodás szülessen. Mint mondta, az, hogy 2013-ban „hogyan alakul a helyzet”, az nemcsak a magyar kormány gazdaságpolitikai intézkedéseitől  függ, hanem attól is, hogy az euróövezetben milyen döntések születnek, milyen helyzet fog kialakulni.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
popzene
2012. november 20. 11:10
"A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió meg fogja várni a 2013. évi költségvetés elfogadását, s ezt követően, decemberben lehet újabb fejlemény a jelenlegi tárgyalási szakaszban" Igen, közismert, hogy az EU és az IMF számára úgy praktikus a követendő gazdaságpolitikáról tárgyalni, hogy előbb direkt megvárják, amíg egy ország törvénybe iktatja a következő évi költségvetését.
tarackos
2012. november 20. 10:51
Már mindegy mit mondasz Misi csontvázvadász. Szavad annyit ér mint a pipafüst. Misi beszél, hallgatóság lapoz...
dehumanizer
2012. november 20. 10:23
Szerintem a kormány hatalmas hibát követett el, ha abból a munkahipotézisből indulunk ki, hogy valóban jó volna egy IMF-megállapodás. Ugyanis ha "megy az IMF nélkül is", akkor tényleg mennie kell, mert ha nem, és megint visszakuncsorgunk hozzájuk, akkor tényleg feltörlik velünk a padlót. Ha az IMF-megállapodásra nincs szükség, akkor nem szóltam.
trabantkombi
2012. november 20. 09:46
Hé, te kisz titkár misike! Tök jól csinálod! Havi két milláért bedobsz néha valami baromságot, hogy rágcsálja a jónép!! Szuper! Éljen a személyi kultusz! Éljen a diktatúra! Éljen a kedves vezető felcsúti jézus elvtárs!!!!! 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!