EU-támogatásokkal és munkahelyvédelemmel erősítene a kormány

2012. november 14. 21:32

A kormány 2013-ra kidolgozott munkahelyvédelmi akciótervétől és az EU-támogatások odaítélésének felgyorsításától várható a gazdaság részbeni erősödése és a foglalkoztatás javulása – jelentette ki Rogán Antal.

2012. november 14. 21:32

Szerda este Gyulán sajtótájékoztatón a Fidesz frakcióvezetője kiemelte: a kormánynak 2013-ban számtalan olyan munkahelyvédelmi intézkedése lesz, amely a munkahelyek megőrzésen túl újak létrehozását is szolgálja. Hozzátette: „közel 300 milliárd forint jut el 2013-ban a magyar kis- és középvállalkozásokhoz és az általuk foglalkoztatott emberekhez”.

„Megpróbáljuk úgy védeni a munkahelyeket, hogy a foglalkoztatást tesszük olcsóbbá” – fogalmazott a frakcióvezető. Az a cél, hogy elsősorban a képesítés nélküli fizikai dolgozók, a szülési szabadságról visszatérő nők és az 55 év feletti munkavállalók foglalkoztatása kerüljön kevesebbe – mondta.

Rogán Antal a kis- és a középvállalkozásoknak kínált adókedvezményeket részletezve elmondta: a hatmillió forintnál kevesebb éves árbevétellel rendelkező, önfoglalkoztató vállalkozásoknak január elsejétől havonta összesen ötvenezer forint adóterhet kell fizetniük, és ez az összeg minden más adót kivált, ha ezt a rendszert választják. A 25 embernél kevesebbet foglalkoztató magyar kis- és középvállalkozások is választhatnak új adófajtát, számukra az adóalap számítási módja változik, és jelentős adókedvezményt foglal magába – mutatott rá. Megjegyezte: „a 125 millió forintnál kisebb éves árbevétellel rendelkező vállalkozásoknak lehetővé tettük, hogy csak akkor kell az adót megfizetniük, ha már befolyt hozzájuk a számla ellenértéke. Ez a vállalkozások régi kérése volt, amit 2013. januártól teljesítünk”.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. november 15. 10:50
Blikk Antiék először lelassították az EUs pénzek mozgását és most ereménynek kivánják eladni, hogy gyorsítanak. Ügyes mondaná Kohn bácsi ha teljesen tufa lenne...
Viktus
2012. november 15. 09:03
Matolcsy újabb csatát vesztett Az adóhivatal szerint másfélszer több vállalkozás foglalkoztat feketemunkásokat, mint tavaly. http://index.hu/gazdasag/2012/11/15/ujabb_csatat_vesztett_matolcsy/ Szép volt Gyuri!
Yuing
2012. november 15. 07:05
Te félnótás, ki hisz még nektek ? SENKI ! Kontár módon kormányzó idióta barmok vagytok akik a saját fejükben termett lidércekkel viaskodnak.
nyugalmazott tanár
2012. november 15. 06:58
Ha ez igaz: az EU-támogatások odaítélésének felgyorsításától várható a gazdaság részbeni erősödése és a foglalkoztatás javulása Akkor ezek a támogatások nem fognak megérkezni, mert így gyötörhető az ország. Közben majd a FIDESZ-re mutogatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!