Biszku háza előtt demonstrált a Jobbik

2012. november 04. 20:34

A megmozduláson a „kommunista luxusnyugdíjak” megvonásáért tüntetett a radikális párt. Mintegy százan jelentek meg és gyertyákat gyújtottak Biszku Béla volt belügyminiszter háza előtt.

2012. november 04. 20:34

Biszku Béla volt belügyminiszter budapesti háza előtt tüntetett a Jobbik vasárnap este a „kommunista luxusnyugdíjak” megvonásáért. A megmozduláson mintegy százan jelentek meg, és gyertyákat gyújtottak a ház előtt. Novák Előd, a Jobbik alelnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, minden gyertya egy olyan emberért ég, aki a november 4-ét követő megtorlásokban vesztette életét, ők mintegy négyszázan lehetnek. Hozzátette: nem elég, hogy elszámoltatás nem történt, a „luxusnyugdíjakat” is folyósítják, és Biszku Béla is ilyen ellátásban részesül. 

A képviselő emlékeztetett: pártjának három „antikommunista” követelése van, az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala, a volt kommunista vezetők kitiltása a közéletből, és a pártállami vezetők „luxusnyugdíjának” megvonása. Utóbbi érdekében hétfőn a Parlamentben ismét benyújtják javaslatukat a napirend kiegészítéséről, Szilágyi György (Jobbik) országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, szeretnék, ha egyszer az előtt a börtön előtt gyújthatnának gyertyákat, ahol Biszku Béla börtönbüntetését tölti. Ha Biszku tehetné, akkor most is a demonstrálók közé lövetne – mondta. A demonstráción, amelyen néhányan a gárdáéhoz hasonló egyenruhában jelentek meg, atrocitás nem történt. 
 
Biszku Béla ellen – aki az 1956-os forradalom leverése után az állampárt, az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottságának, majd Politikai Bizottságának tagjaként, 1957 és 1961 között belügyminiszterként a megtorlások egyik irányítója volt – több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészségen van folyamatban büntetőügy. Biszku Béla ellen jobbikos képviselők tettek feljelentést. Az ügyészség a feljelentés nyomán március elején indított nyomozást több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított, emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával két 1956-os – a budapesti Nyugati téri és a salgótarjáni – sortűzzel kapcsolatban.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustármag
2012. november 05. 06:35
Ők és a családjuk remekül éltek előnyöket élvezhettek nem voltak filléres gondjaik.
Trükkök Százai...
2012. november 04. 22:54
A fidesz-kádéempé már megbocsátott. Ugyan nem volt olcsó, de...
Swastika
2012. november 04. 22:49
Anyád állat.. Ez nem meglepő, de kérdés, milyen? Emlős, vagy hüllő? Utóbbira tippelek, ha nem jött be, kérlek, értesits.
huttinger
2012. november 04. 22:22
Pozsgay, Szűrös, Horváth(Stumpf apósa) nyugdíjával mi lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!