Az Európai Bíróság előtt a magyar telekomadó

2012. október 19. 10:50

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a telekomadó miatt – tájékoztatta a Világgazdaságot az Európai Bíróság sajtóosztálya.

2012. október 19. 10:50

Vizsgálni fogja az Európai Bíróság a telekom-adó uniós joggal való összhangját – tudta meg a Világgazdaság. Az EU-s irányelv szerint a távközlési vállalkozások számára igazgatási díj fizetése írható elő, mellyel a szektor működtetéséhez szükséges – szabályozási és engedélyezési rendszerhez kapcsolódó – kormányzati kiadásokat kell finanszírozni.

A Magyarországon 2010-ben kivetett különadót az Európai Bizottság szerint a kormány nem a szabályozási és engedélyezési rendszerre, hanem a központi költségvetés növelésére használják. A Bizottság szerint a távközlési szektorra csak az összes gazdasági ágazatot egységesen érintő adók vethetőek ki.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!