Kövér: Csak egy büszke nemzet lehet erős

2012. szeptember 14. 13:27

A házelnök a Kerka-Mura Ifjúsági Találkozó megnyitóján úgy fogalmazott: erős nemzetek csak azok lehetnek, amelyek képesek saját magukra büszkeséggel tekinteni.

2012. szeptember 14. 13:27

„Erős nemzetek csak azok lehetnek, amelyek képesek saját magukra büszkeséggel tekinteni”, amelyek tudják, hogy az Európai Unió – ha valóban értékközösségként gondolunk rá –, ereje a minőségben van – jelentette ki a magyar Országgyűlés elnöke pénteken Lentiben, az I. Kerka-Mura Ifjúsági Találkozón.

Kövér László a több mint ezer magyar és szlovén diák részvételével zajló rendezvény megnyitóján kifejtette: egy Szlovénia és Magyarország méretű ország és nép is lehet erős nemzete a közös Európának, s mindehhez az kell, hogy tisztában legyen saját értékeivel, minőségével, és fejlessze azt.

Úgy fogalmazott: egyre többen vannak olyanok, akik tisztában vannak azzal, hogy az Európai Unió egy érdekérvényesítő terep is egyúttal, amelynek keretében „igenis nemzeti értékeinket szeretnénk érvényesíteni”.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2012. szeptember 14. 17:06
"És annyi balszerencse közt, Oly sok viszály után, Megfogyva bár, de törve nem, Él nemzet e hazán." Ez tény. Akinek nem inge, ne vegye magára. Várja őt a népek hazája.
orbán(c)
2012. szeptember 14. 16:35
Kövér húzzon ahová való(romániába)
pic
2012. szeptember 14. 16:23
"Erős nemzetek csak azok lehetnek, amelyek képesek saját magukra büszkeséggel tekinteni", mondta Kövér László. Látják kedves balosok! Már megint nem néztek utána az idézett szövegnek. Csak mondják, csak mondják. Gyalázkodnak parttalanul. Ennek a mondatnak minden szava igaz. Mert lehet erős nemzet az, amely lesajnálja magát? Bár itt nagy az igyekezet erre. Kérem! Ne csinálják! Lassan rámegy a gatyájuk, hogy úton útfélen rontják az ország hitlét. És nem is szép dolog. Mondhatni becstelen.
liberálzöld.
2012. szeptember 14. 15:28
"Kövér: Csak egy büszke nemzet lehet erős" Nem összetéveszteni! Nem attól erős, mert büszke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!