Felmenő rendszerben vezethetik be a területi rendszámokat

2012. szeptember 21. 15:31

A nemzeti fejlesztési miniszter szerint a kormány pozitív döntése esetén, felmenő rendszerben vezethetik be a területi alapú rendszámokat – Németh Lászlóné ezt egy ellenzéki képviselő írásbeli kérdésére válaszolva közölte.

2012. szeptember 21. 15:31

A tárcavezetőt Kolber István, Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselő kérdezte arról, hogy milyen okai vannak a területi alapú rendszámok bevezetésének. Kolber István szerint ugyanis a tervezett lépés jelentős többletkiadást, rengeteg utánajárást és adminisztrációt hozhat közel 2 millió gépkocsi tulajdonosnak.    

Németh Lászlóné a parlament honlapján olvasható válaszában azt írta: az új járási rendszámok bevezetéséről előkészített szakértői javaslat egy-két hónapon belül kerülhet a kormány elé, a kabinet támogató döntése esetén pedig felmenő rendszerben látják el új típusú rendszámmal a járműveket. A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió több tagállamában hosszú évek óta eredményesen működik a területi rendszám, amelynek előnye, hogy a rendszer alapján a gépjárműhöz azonnal és össze nem téveszthető módon hozzá lehet rendelni aktuális nyilvántartási helyét és üzembentartója lakóhelyét.

Németh Lászlóné szerint, a többek között Ausztriában, Horvátországban, Németországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Olaszországban is alkalmazott  területi jelölés hozzájárul a rendszámtábla-felismerő rendszerek hatékonyabb működéséhez is. Emellett fontos szerepe lehet még a szmogriadóval és a kijelölt helyekre való behajtással kapcsolatos szabályozás eredményes betartatásában, a helyi lakosok által díjmentesen igénybe vehető fizetős útszakaszok használatának ellenőrzésében, illetve – a Belügyminisztérium előzetes észrevétele szerint – az utazó bűnözők kiszűrésének megkönnyítésében is – érvel válaszában a miniszter.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci4
2012. szeptember 21. 17:42
Basszátok a kurva rabló anyátokat.
kjkj945
2012. szeptember 21. 17:40
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_forgalmi_rendsz%C3%A1mok
James
2012. szeptember 21. 17:08
Én még emlékszem arra, amikor le kellett cserélni a régi kétbetűs-kétszámos rendszámokat, és akkor is felmerült, hogy területileg azonosítható legyen a gépkocsi a rendszám alapján, de valamire hivatkozva, akkor nem fogadta el az országygyűlés. Mi a túró változott most, hiszen a bűnözők kiszűrésének lehetősége akkor is felmerült. És nagyon sokan most is ott ülnek azok között, akik akkor leszavazták.
keszi
2012. szeptember 21. 16:59
Hát nem érdekes? Minden új és újabb kormányzati ötletnél az ugrik be - teljes joggal- a szerencsétlen alattvalónak, hogy ezek megint meg akarnak sarcolni, megint pénzt akarnak kiszedni a zsebünkből, még ilyen inséges időkben is!...De tényleg, ilyen "fontos" dolgokra kell, hogy menjen a pénzünk?!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!