Az IMF is cáfolta a Magyar Nemzet értesüléseit

2012. szeptember 07. 16:55

Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap budapesti irodavezetője az MTI-nek a Magyar Nemzetben megjelent kölcsönfeltételekről szóló kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, a sajtóban megjelent információk „jelentős pontatlanságokat” tartalmaznak.

2012. szeptember 07. 16:55

A Nemzetközi Valutaalap budapesti irodavezetőjének tájékoztatása szerint az IMF és az Európai Bizottság – amint azt a júliusi látogatásuk végén is bejelentették – számos olyan gazdaságpolitikai lépésről tárgyalt a hatóságokkal, amelyek segítségével fenn lehet tartani a makrogazdasági és pénzügyi stabilitást, és amelyek alkalmasak egy markánsabb kilábalás megalapozásához. Ezen lépések általános irányát az IMF és a bizottság egy július végi közleményben ismertette, és a hatóságoknak egy részletesebb levelet nyújtottak át – tette hozzá. „Jelentős pontatlanságok vannak abban, amit egyes médiumok ennek a levélnek a tartalmaként írtak meg” – fogalmazott Iryna Ivaschenko.

Péntek kora délután Olivier Bailly, az Európai Bizottság szóvivője is úgy fogalmazott: a sajtóban megjelent értesülések több pontatlanságot tartalmaznak. Leszögezte, hogy a tárgyalások kezdeti szakaszban vannak, és most a magyar kormányon a sor, hogy ismertesse álláspontját a júliusban átadott dokumentummal kapcsolatban, a bizottság célja pedig az, hogy támogassa a fenntartható növekedést és foglalkoztatást Magyarországon.

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolinho723
2012. szeptember 08. 11:44
Öntelt fideszesek-totális káosz.Hazugságok erdeje.Két év Orbánizmus története.
küllő
2012. szeptember 08. 09:56
Egy kis hazugság elfér a pávatáncos palettáján.
states
2012. szeptember 08. 09:08
A nemzetközi pénzvilág, a pénzügyi rendszer ténykedése, a spekulációjuk, az általuk kirobbantott válság egyetlen dologról szól, pénzátirányításról a kisember zsebéből a bankárokéba. Ennek a rendszernek része az IMF, a Világbank, az EKB, az úgynevezett nemzeti bankok, amiknek a legkevesebb közük éppen a nemzetekhez van.
Atisz
2012. szeptember 08. 08:02
Na igen. Mi pont ezekre a "jelentős pontatlanságokra" lennénk kíváncsiak... Írásos dokumentumot kedves IMF, mert addig ez csak népmese :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!