Jobbik: A kormány nem képes munkahelyeket teremteni a hátrányos régiókban

2012. augusztus 16. 14:08

A Jobbik szerint azzal, hogy lakhatási támogatást kaphatnának az otthonuktól távol munkát vállaló álláskeresők, a kabinet beismeri: nem képes munkahelyeket teremteni a munkanélküliséggel sújtott régiókban.

2012. augusztus 16. 14:08

A kormányzati honlapon tették közzé azt a rendelettervezetet, amely szerint lakhatási támogatást kapnának azok az álláskeresők, akiket a munkaügyi központ legalább három hónapja álláskeresőként tart nyilván, és akik olyan munkaviszonyt létesítenek, hogy az állandó lakóhelyük és a munkavégzési helyük közötti távolság legalább száz kilométer. A támogatás mértéke legfeljebb a mindenkori minimálbér lehetne.

A Jobbik üdvözli a tervet, mint minden olyan kezdeményezést, amely akár csak „egyetlen dolgos magyar ember” életét is megkönnyíti, azonban az ellenzéki párt ezt is csak egy hirtelen jött, tűzoltás jellegű ötletnek tartja – írta csütörtökön közleményében Bertha Szilvia. A jobbikos országgyűlési képviselő szerint be kell látni: ezzel a tervvel a kormány elismeri, hogy a munkanélküliséggel legjobban sújtott régiókban nem képes munkahelyeket teremteni, ezért inkább azt próbálja támogatni, hogy az otthonuktól messze tudjanak könnyebben munkát vállalni az emberek.

Ettől az intézkedéstől sem lesz egyetlen munkahellyel sem több, csak a meglévőkért folyó verseny és a dolgozók cserélődése fog fokozódni – véli Bertha Szilvia. A politikus álláspontja szerint az államnak a gazdaság élénkítésében kellene aktívabb szerepet vállalnia valódi értékteremtő húzóágazatok kiépítésével, a szükséges források elérhetővé tételével és piacteremtéssel.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2012. augusztus 18. 10:11
A Jobbik tudna, azt tudom. Munkatáborokban.
korona
2012. augusztus 17. 07:45
bemásoltírás AKIK KIVÁLTAK A JOBBIKBÓL Felelősségünk teljes tudatában nyilatkozat Alulírottak felelősségünk teljes tudatában kijelentjük, hogy minden tettünk a nemzet szolgálatában cselekedtük, és cselekedjük, minden súlyos döntésünk meghozatalakor kizárólag a hon érdekeit vettük figyelembe, függetlenül attól, hogy ez azok meglépésének pillanatában érthető volt, vagy csak azok folyamatában vált világossá a közönség számára. Kijelentjük, hogy a pártot, melyben egykor hittünk, és bíztunk, nemhogy alkalmatlannak tartjuk a nemzet szolgálatára, és a honérdek érvényesítésére, de teljesen hiteltelennek is tekintjük. Az annak berkeiben zajló folyamatos hazudozást, a hazugok, csalók, megélhetési politikusok érvényesülését és az igaz hazafiak folyamatos elnyomását, eltávolítását valamint lejáratását, nemhogy nem nézhettük tétlenül, de el sem tűrhettük tovább. A magunk részéről minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy ezen a párt egységét és tisztaságát megőrizve változtassunk. Kénytelenek voltunk azonban belátni, hogy ez egyszerűen lehetetlen! Azzal kellett szembesülnünk, hogy nem csupán súlyos belső gondok vannak, de a Jobbik egyszerűen nem az, aminek látni szerettük volna! Ezt az elmúlt hetek eseményei egyértelműen igazolták. Döntéseinket felelősségünk teljes tudatában hoztuk meg, és eszerint is megyünk tovább. Tisztában vagyunk vele, hogy a sokak reményét jelentő párt leleplezése önmagában kevés, és keserves csalódást, űrt hoz a lelkekbe. Felelősséget érzünk azok iránt, akik bennünket a Jobbikban követtek, és aztán is osztoztak sorsunkban. Nem hagyhatjuk cserben sem őket, sem azokat, akik ezután kerülnek hasonló helyzetbe! A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem fogunk új pártot alapítani. Ehelyett a helyzetet, lehetőségeinket, kilátásainkat felmérve, elfogadtuk azok kinyújtott kezét, akik kezdettől figyelmeztettek a Jobbik buktatóira, ennek ellenére támogatták belső reformtörekvéseinket, és a nehéz időkben is mellettünk álltak. A további lépéseket közösen dolgozzuk ki, alternatívát nyújtva mindazoknak, akik képesek dolgozni és harcolni egy emberibb jövőért! Együtt tovább, a hazáért! Éljen Magyarország! Endrésik Zsolt Kisgergely András Nagyházi Zoltán
korona
2012. augusztus 17. 07:43
bemásoltírás AKIK KIVÁLTAK A JOBBIKBÓL Felelősségünk teljes tudatában (nyilatkozat) Alulírottak felelősségünk teljes tudatában kijelentjük, hogy minden tettünk a nemzet szolgálatában cselekedtük, és cselekedjük, minden súlyos döntésünk meghozatalakor kizárólag a hon érdekeit vettük figyelembe, függetlenül attól, hogy ez azok meglépésének pillanatában érthető volt, vagy csak azok folyamatában vált világossá a közönség számára. Kijelentjük, hogy a pártot, melyben egykor hittünk, és bíztunk, nemhogy alkalmatlannak tartjuk a nemzet szolgálatára, és a honérdek érvényesítésére, de teljesen hiteltelennek is tekintjük. Az annak berkeiben zajló folyamatos hazudozást, a hazugok, csalók, megélhetési politikusok érvényesülését és az igaz hazafiak folyamatos elnyomását, eltávolítását valamint lejáratását, nemhogy nem nézhettük tétlenül, de el sem tűrhettük tovább. A magunk részéről minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy ezen a párt egységét és tisztaságát megőrizve változtassunk. Kénytelenek voltunk azonban belátni, hogy ez egyszerűen lehetetlen! Azzal kellett szembesülnünk, hogy nem csupán súlyos belső gondok vannak, de a Jobbik egyszerűen nem az, aminek látni szerettük volna! Ezt az elmúlt hetek eseményei egyértelműen igazolták. Döntéseinket felelősségünk teljes tudatában hoztuk meg, és eszerint is megyünk tovább. Tisztában vagyunk vele, hogy a sokak reményét jelentő párt leleplezése önmagában kevés, és keserves csalódást, űrt hoz a lelkekbe. Felelősséget érzünk azok iránt, akik bennünket a Jobbikban követtek, és aztán is osztoztak sorsunkban. Nem hagyhatjuk cserben sem őket, sem azokat, akik ezután kerülnek hasonló helyzetbe! A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem fogunk új pártot alapítani. Ehelyett a helyzetet, lehetőségeinket, kilátásainkat felmérve, elfogadtuk azok kinyújtott kezét, akik kezdettől figyelmeztettek a Jobbik buktatóira, ennek ellenére támogatták belső reformtörekvéseinket, és a nehéz időkben is mellettünk álltak. A további lépéseket közösen dolgozzuk ki, alternatívát nyújtva mindazoknak, akik képesek dolgozni és harcolni egy emberibb jövőért! Együtt tovább, a hazáért! Éljen Magyarország! Endrésik Zsolt Kisgergely András Nagyházi Zoltán
bookmark
2012. augusztus 16. 16:54
Emberek nem az a kérdés, hogy nem élünk jobban a 2010-es választások után ebben az esztelen krízisben, hanem az hogy csak ennyire élünk rosszabbul, mert aki jár más országokba láthatja, hogy hozzánk képest mekkora balhé van. Mi már megint a legvidámabb barak vagyunk és nem viccelek. Észak-Franciaországban utcai harcok vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!