Berki Krisztián olimpiai bajnok

2012. augusztus 05. 17:11

Berki Krisztián aranyérmet nyert szoros versenyben vasárnap a londoni olimpián lólengésben. Berki a magyar tornasport 15. olimpiai aranyérmét nyerte, s övé az ötödik magyar siker lovon a játékok történetében.

2012. augusztus 05. 17:11

Megszerezte harmadik aranyérmét a magyar küldöttség a londoni olimpián, miután Berki Krisztián győzött a lólengés döntőjében. A másik magyar döntős, Hidvégi Vid sajnos leesett a szerről, ami kapásból egy pont levonást jelentett eredményéből. Berki legnagyobb riválisa, a kétszeres olimpiai bronzérmes Louis Smith a magyar tornászhoz hasonlóan hibátlan gyakorlatot mutatott be: ő is 16.066 pontot kapott a bíráktól, így a végrehajtás minősége döntött.

„Egyelőre még nem tudom felfogni mindazt, ami történt” – nyilatkozta röviddel az eredményhirdetés után Berki. „A bevonulásnál a sírás kerülgetett, nagyon jólesett, hogy ennyi magyar volt a csarnokban. A gyakorlatomban most nem tudok és nem is akarok hibákat keresni, megcsináltuk, amiért jöttünk, és ez a legfontosabb. Azt hiszem, épp a legjobb pillanatban alakult minden megfelelően a győzelemhez. Nagyon boldog vagyok. Azt kell mondanom, hogy amit a két angol fiú csinált, az előtt le a kalappal, őket biztosan jobban nyomta a tét, hiszen hazai közönség előtt szerepeltek az olimpiai döntőben” – mondta el a 27 éves tornász.

Berki a magyar tornasport 15. olimpiai aranyérmét nyerte, s övé az ötödik magyar siker lovon a játékok történetében. Legutóbb Csollány Szilveszter nyert a 2000-es sydneyi olimpián gyűrűn, míg őt megelőzően lovon Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság jelenlegi elnöke tudott győzni, 1988-ban Szöulban.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Liquid
2012. augusztus 06. 08:08
Gratula! Nagyon szoros volt... Az egyébként megszokott, hogy ezredre megegyeznek a pontszámok?
Natty Bumppo
2012. augusztus 05. 23:45
Köszönjük Krisztián! Csodálatos volt a gyakorlat!
Hajdú Sógor
2012. augusztus 05. 21:37
Mi magyarok mindig jók voltunk lovon.
Hajdú Sógor
2012. augusztus 05. 21:35
Van három kilincsorrú komprádorburzsoázia-kiszolgáló, aki nem örül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!