Cséfalvay: Reformdugót örökölt az új kormány

2012. június 05. 11:40

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Világgazdaság konferenciáján beszélt az ország gazdasági helyzetéről és a kormány eddigi munkájáról.

2012. június 05. 11:40

Cséfalvay Zoltán szerint az elmúlt tíz évet elvesztegette Magyarország. Az új kormány egy reformdugót örökölt, vagyis sok végrehajtandó reform gyűlt össze, amit az elmúlt két évben gyorsan kellett keresztülvinni. Elmondta: a Széll Kálmán-terv 2.0 költségvetési kiigazítást is tartalmaz, állami kiadáscsökkentést és adóintézkedéseket, de elindította a reformokat is, ezek azonban hosszútávú folyamatok. Kiemelte, hogy a pénzügyi stabilitás mellett a munkaerőpiac rugalmassá tételével válik Magyarország versenyképessé.

A stabilitási törvény, a nyugdíjrendszer, az adórendszer átalakítása mind a reformokat célozta, a két Széll Kálmán-terv pedig a költségvetési egyenleg kiigazítását. A különadókkal egyszeri tételeket is bevont a kormányzat a hiány rendbe tételére. A költségvetési hiányszámokat bemutató ábráról azt mondta az államtitkár, hogy „tankönyvbe való”.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. június 05. 14:58
Romhalmaz volt az örökség !
egysegelem
2012. június 05. 13:50
A második Orbán-kormány rossz irányba indult el, pedig a Bajnai-kabinet sokat segített nekik, hogy ne legyen annyira rossz a kiinduló helyzetük – kritizálta Chikán Attila a mostani lépéseket a Világgazdaság konferenciáján. Ideológiaorientált gazdaságpolitikát kezdtek el, amely technikailag sem volt kivitelezhető. Két év eltelt, amíg szabadságharcok után észrevették, hogy ha ezt az irányt tartják, nagyon súlyos következmények lesznek – véli Orbán Viktor korábbi gazdasági minisztere.
tarackos
2012. június 05. 12:16
"Cséfalvay Zoltán szerint az elmúlt tíz évet elvesztegette Magyarország. Az új kormány egy reformdugót örökölt, vagyis sok végrehajtandó reform gyűlt össze, amit az elmúlt két évben gyorsan kellett keresztülvinni." Még is mit is vittetek keresztül? A nyugdíjrendszer szétverésén kívül úgy pont semmit... Egyébként csak egy totálisan idióta akar mindent átverni 2 év alatt, nem csoda ha tk. nincs mit konszolidálni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!