Navracsics: Szükségszerű volt a Daráknak írt levél

2012. május 21. 13:17

A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint tárcavezetői kötelességének tett eleget, mikor levélben javasolta a Kúria elnökének az ítélkezési gyakorlatok felülvizsgálatát.

2012. május 21. 13:17

Navracsics Tibort éves miniszteri meghallgatásán, az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén kérdezte az MSZP-s Lamperth Mónika arról, hogy Darák Péter Kúria-elnök válaszlevele ismeretében újra megírná-e ezt a levelet. A közigazgatási és igazságügyi miniszter válaszában kijelentette: éppen az igazságszolgáltatás függetlenségéből adódóan, tevőlegesen nem tud és nem is akar az igazságszolgáltatás működésébe beavatkozni, ugyanakkor az elmúlt időszakban több olyan ügy volt, amelynél a magyar közvélemény felháborodással fogadta az ítéletet.

Mint mondta, ezt jelezte a Kúria elnökének, illetve arra kérte, hogy a Kúria joggyakorlat-elemző csoportja vegye ezt is esetleges szempontnak az ítélkezési gyakorlat elemzése kapcsán. „Olyan általános jelenségről van szó, amelyet mint politikus szükségesnek tartottam jelezni a Kúria elnökének” – fogalmazott Navracsics, hozzátéve, hogy ezzel a dolga véget ért, így nem szeretne véleményt nyilvánítani Darák Péter válaszával kapcsolatban.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. május 21. 21:53
Jogállam. Mond ez valamit még tisztelt Navra? A közvélemény pedig itt nem játszik. A közvélemény visszaállítaná a halálbüntetést, kínzást alkalmazna stb. Visszaállítjátok? Nem.
krisztoforo48
2012. május 21. 19:43
Mi a fene az Igazságügyminiszter feladata,ha nem a törvényesség felügyelete és számonkérése?Akkor egyáltalán minek van?Megint átestünk a ló túlsó oldalára,ebben a fene nagy demokráciában,ami az unijóban zajlik.
tarackos
2012. május 21. 14:23
Szükségszerű volt? Akkor igen ha meg kell lovagolni a közhangulatot. Egy populista párt egyebet sem tesz csicska pedig egy populista párt kádere. Így igaza van, valóban szükséges volt hiszen mi lenne fontosabb mint a párt és nyilván az elsőtitkár elvtárs...
liberálzöld.
2012. május 21. 13:44
A citált ügyben Navracsicsnak - szerintem - igaza van. Bár spionfióka a Navracsics is, de szerintem ő a leginkább elfogadható arc a fideszben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!