Magyar Nemzet: Párttársa diplomáztatta Gyurcsányt?

2012. május 07. 11:31

Birtokába került dokumentumra hivatkozva azt állítja a Magyar Nemzet, hogy saját párttársa diplomáztatta le Gyurcsány Ferencet. Rizner Dezső a lap szerint egyben Gyurcsány témavezetője is volt, ám ez utóbbit a Demokratikus Koalíció cáfolta.

2012. május 07. 11:31

A Magyar Nemzet egy birtokába került dokumentumra hivatkozva azt írja, hogy Gyurcsány Ferenc ugyanannak az MSZMP alapszervezetnek volt a tagja 1982-től, mint a saját diplomájának szakvizsga-bizottsági elnöke, Rizner Dezső, a technika tanszék vezetője. A lap szerint Rizner volt Gyurcsány témavezetője is. A lap iratok alapján azt írja, hogy a Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Kara Természettudományi Tanszékek I. MSZMP alapszervezetébe Gyurcsányt egy másik tanára, Gáspár János ajánlotta, aki egyébként egyetemi párttitkár volt.

A tagfelvétellel is foglalkozó jegyzőkönyv szerint az 1982. június 2-i ülésen sem Rizner, sem Gáspár nem vett részt. Utóbbi viszont írt egy jellemzést Gyurcsányról, amely szerint a volt kormányfő „a párt politikáját érti, tevékenységével annak propagandistája. Tevékenysége és marxista–leninista világnézete alapján az MSZMP-be való felvételét az ajánló javasolja.” Szintén jegyzőkönyv szerint Gyurcsány pedig azt közölte, hogy „a mozgalmi munkában megtalálta személyisége kiteljesedésének lehetőségeit, munkáját az MSZMP tagjaként szeretné tovább folytatni”. A taggyűlésen végül egyhangúlag fogadták el felvételét – írja a lap. A Magyar Nemzet az ügyben megkereste Gáspár Jánost, aki viszont azt mondta, hogy Gyurcsány soha sem volt MSZMP-tag. A lap további érdekességként ír arról, hogy a jegyzőkönyv szerint az ülésen a „JPTE pártbizottsága VB részéről” részt vett egy Pintér Zoltán nevű személy. Ugyanezen név pedig szerepel Rozs Szabolcs indexében az államvizsga-érdemjegy aláírójaként.

A Demokratikus Koalíció közleményben cáfolta a Magyar Nemzet állításait. A párt szerint nem igaz, hogy Rizner Dezső volt Gyurcsány Ferenc szakdolgozati témavezetője a pécsi egyetemen. A volt miniszterelnök témavezetője ugyanis a DK közleménye szerint Scherdán Józsefné volt. A Magyar Nemzet a Hír TV-hez hasonlóan lebukott, ezért vele szemben a mai napon Gyurcsány Ferenc jogi lépéseket tesz – írják.

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ombre
2012. május 10. 18:02
Ez nem is az a leckekönyv.
cutcopy
2012. május 07. 21:14
"Párttársa diplomáztatta Gyurcsányt" Most meg párttársaival együtt védi meg diplomáját, mert Feri párt nélkül elveszne az élet kegyetlen dzsungeleiben..
Justicia
2012. május 07. 18:49
Már csak az hiányzik, hogy Gyurcsány hatodikban lemásolta Kovács Sanyika matekleckéjét.
gvarga10
2012. május 07. 18:22
Hogy hogy ment a vizsgáztatás és a gyakorlati jegyek "megadása"(hospitálás,tanitás)azt tudjuk.Már az ötvenes évek végére kialakult a Párt-elit vizsgapriotokollja.Miért Gyurcsány lett volna kivétel?Én nem most jöttem le a falvédőről,"volt szerencsém"élesben látni ezeket. Ifjú barátaim,nem hiteles az,ahogy hozzáálltok! Az általatok soha nem viselt "mundér" becsületét igyekeztek védeni.Pedig a ti Gyurcsányotok arra sem érdemes,hogy szóljatok róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!