Handelsblatt: Ismét Brüsszelhez fordulhatnak a mobilszolgáltatók

2012. május 22. 08:37

A német lap szerint a nagy mobilszolgáltatók ismét Brüsszelhez fordulhatnak a telekommunikációs adó miatt. A szerző emlékeztetett, hogy két évvel ezelőtt a válságadó ügyében már sikerült megnyerniük maguknak az EU-t.

2012. május 22. 08:37

Stefan Menzel cikke szerint a magyar kormány már második alkalommal dühíti fel az olyan nagy mobilszolgáltatókat, mint a Vodafone, Deutsche Telekom vagy a Telenor. A Handelsblatt szerzője említést tett a július 1-től bevezetésre kerülő telekommunikációs adóról, de emlékeztetőül hozzátette, hogy két évvel ezelőtt ugyancsak vetettek már ki terheket az ágazatra. Felidézte, hogy akkor az Európai Bizottság panaszt is emelt.

A német lap cikke arra is kitért, hogy az adótól éves szinten 150 millió eurós bevételt vár a kormány. Menzel cikk szerint a nagy telefontársaságok már riasztották a brüsszeli érdekvédelmi szervezeteiket az adó miatt. Emlékeztetett, hogy két évvel ezelőtt a válságadó ügyében már sikerült megnyerniük maguknak az EU-t. Christopher Mattheisen, a Telekom vezetője elmondta, hogy az új adó egyszerre teher a vállalkozásoknak és a fogyasztóknak is – idézi a Handelsblatt cikkét a Médianéző.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2012. május 22. 11:50
3-adszorra sikerül talán.. http://index.hu/tech/cellanaplo/2012/05/18/magyarorszagon_a_legdragabb_a_mobilozas/
gudmen
2012. május 22. 11:49
http://index.hu/x.php?id=inxcl&url=http://index.hu/tech/cellanaplo/2012/05/18/magyarorszagon_a_legdragabb_a_mobilozas/
Tüskés Vanek
2012. május 22. 11:13
Mi van furkóka? Nincsenek érvek, megy a faszparasztozás? Nehéz gyerekkorod lehetett!
heep
2012. május 22. 10:38
"Menzel cikk szerint a nagy telefontársaságok már riasztották a brüsszeli érdekvédelmi szervezeteiket az adó miatt. " Egy mondatban megfogalmazva az EU működési mechanizmusa, az EU-t mozgató érdekeket. DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!