Adómegkerülésre buzdít az MSZP

2012. április 26. 12:56

Az MSZP azt tanácsolja a fiataloknak, hogy aki teheti, térjen át a hagyományos mobiltechnológiákról az internetalapú beszélgetésekre és üzenetküldésre, így kerülve meg a telefonadót.

2012. április 26. 12:56

Szanyi Tibor sajtótájékoztatón hangsúlyozva: az MSZP ellenzi a Széll Kálmán-terv új változatában szereplő pluszterheket, a pénzügyi tranzakciós adót, az új biztosítási adót és a telefonadót. Utóbbival kapcsolatban azt emelte ki, hogy a forgalmat visszafogó hatása lehet, ha amiatt egyre többen választják az internetalapú kommunikációt. Az MSZP egyébként biztatja is erre a fiatalokat. „Aki csak teheti, a mobiltelefonozásról és a hagyományos sms-küldésről álljon át az adómentes internetalapú beszélgetésre és üzenetküldésre, ne fizessék meg ezt az újabb orbáni sarcot” – mondta.

A szocialista politikus arra szólította fel a kormányt, hogy újabb, mindenkit sújtó adók bevezetése helyett a gazdagokat adóztassa meg a személyi jövedelemadó progresszívvé alakításával. Emellett pedig sürgette, hogy a kabinet ne működtessen „luxusmagánőrségeket” a közjogi méltóságoknak. Szerinte a kormánynak azt is el kellene magyaráznia, hogy miért tart fenn „szabadidős kaszkadőrökre és tornatanárokra támaszkodó terrorelhárító csapatot” Orbán Viktor védelmére. Mindezt azzal magyarázta, hogy az említett „magánhadseregek” együtt annyiba kerülnek a költségvetésnek, amennyit a telefonadóból szedne be a kormány.

Arra a felvetésre, hogy az MSZP felvetése jelentős bevételkiesést okozna a mobiltársaságoknak, Szanyi úgy reagált: csak egy már egyébként is létező tendencia felgyorsítására buzdítanak, az internetes szektor erősödése pedig új munkahelyeket hozhat létre.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Táskás Tóni
2012. április 27. 11:49
"Adómegkerülésre buzdít az MSZP" A fidesz viszont népszavazást "boltolt" össze.Olyan 5 milliárdért.
kerecsen
2012. április 26. 17:52
Bezzeg az MSZP a vizitdíjat dalolva bevezette volna, azzal ugye nem nyúzta volna az öregeket? Átlátszóak mint az ablaküveg...
elfelejtette
2012. április 26. 15:34
Hehe, ügyes. Mondjuk a progresszív szja bevezetése sor, inspiratív számomra. Egyből meg fogom kerülni ügyesen a felső kulcsot, amint bevezetik.
Naumov
2012. április 26. 14:44
Szanyi kapitány már megint egy felessel indította a napot..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!