Franciaországot is leelőzte Magyarország

2012. január 13. 09:40

Magyarországé a negyvenkilencedik a legszabadabb gazdaság a világon, Európában pedig a huszonkettedik – derül ki a Heritage Foundation elemzéséből.

2012. január 13. 09:40

Magyarországé a negyvenkilencedik a legszabadabb gazdaság a világon, Európában pedig a huszonkettedik – derül ki a Heritage Foundation elemzéséből. Az elemzés szerint Magyarország mind gazdaságilag, mind politikailag nyitottabb, mint a kommunizmusnak búcsút intő szomszédai, és egy évvel korábbi egyéni eredményéhez képest is fél pontot javított: most 67,1-et birtokol.

„A szocialisták és a szabad demokraták kormányzása gyakorlatilag 2008 áprilisában omlott össze” – utal az elemzés szerkesztője az akkor felvett IMF-hitelre, hozzátéve, hogy ezt követően kétharmaddal nyert a Fidesz. Az írás ugyanakkor kitér Magyarország „kritikus átszervezéseire” is, ám pozitívumként említi az alacsony, 16 százalékos személyi jövedelemadót.

A Heritage Foundation listáját továbbra is Hong Kong vezeti. Magyarország mögött, az 50. helyen végzett Szlovákia, a 64. helyen Lengyelország, Románia pedig a 62. helyen áll. Franciaországot (67. hely) is hazánk után sorolták be, a lista utolsó helyén, 1 ponttal Észak-Korea áll.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. január 13. 11:59
Ebbe a nagy szabadságba alighanem beszámították a szabad rablást is,melyben a privatizáláskor részt vettek a komcsik, a libsik, meg a külföldiek is.
novara
2012. január 13. 10:42
"A Heritage Foundation listáját továbbra is Hong Kong vezeti. Magyarország mögött, az 50. helyen végzett Szlovákia, a 64. helyen Lengyelország, Románia pedig a 62. helyen áll. Franciaországot (67. hely) is hazánk után sorolták be, a lista utolsó helyén, 1 ponttal Észak-Korea áll." Hol vagy Erika,a Narancs? Itten van a "kedvenc-példa" Romániád! Sárközysztán biztos a sok "román" bevándorló miatt kapott ilyen sz@r helyet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!