Cohn-Bendit szerint Orbán csak pénzt akar

2012. január 23. 11:38

Orbán Viktor vékony jégen sétál és egyszerűen csak pénzt akar, nyilatkozta Daniel Cohn-Bendit a Standardnak adott interjújában. A lap beszámolt a Békemenetről is, Thomas Mayer cikke szerint a szélsőjobboldaliak és az antiszemita Bayer Zsolt szervezték a szombati megmozdulást.

2012. január 23. 11:38

„Orbán Viktor az Európa Parlamentben tartott beszédével csak azt sugározta, hogy pénzt akarok! Orbán vékony jégre tévedt és csak azért mutatott hajlandóságot a kompromisszumokra” – állította Daniel Cohn-Bendit, Zöldpárti képviselő a Standardnak adott interjújában. Szerinte izgalmas volt az, hogy nyílt színre vitték az európai politikát és látható lett, hogy az EU egy védelem, egyes államok tébolya ellen. Az újság szerint egy nagyon jó, demokratikus és európai lépés volt, hogy Orbán Viktor elment a plenáris ülésre. Cohn-Bendit szerint ez nem így volt. A magyar kormányfő egyszerűen pénzt akar. „Ismerem Orbán Viktort 1988-1990-es évekből és akkor teljesen más volt. Húsz évvel ezelőtt nem mondott volna olyat, hogy keresztény nemzet vagyunk. Természetesen nem Orbán Viktor egyedül felelős a gazdasági helyzetért. Az előző kormány hagyta hátra a jelenlegi katasztrofális állapotot. Ezért is nyúlt Orbán Viktor nemzeti értékekért és alakította ki a nacionalista politikát. Ezzel akarja elfedni a gondokat. Orbán ideologizál, de ezt be kell fejeznie”. Az interjú többi része a németországi, francia és osztrák politikával foglalkozik.

Tízezrek vettek részt az Orbán Viktor melletti szimpátiatüntetésen, szombaton, Budapesten, írta a Standard összefoglalója. Thomas Mayer újságíró is beszámolt a szombati békemenetről: „Százezren tüntettek a jobb-populista Orbán Viktor mellett” – írta. Mayer szerint látszott a remek szervezés, rengeteg tüntetőt buszokon hoztak az ország minden tájáról, sőt még Erdélyből is érkeztek szimpatizánsok. Mayer szerint a szervezők az ultra-jobboldali táborból és a Magyar Hírlap és Magyar Demokrata vezetéséből kerültek ki. Köztük volt Orbán Viktor barátja, Bayer Zsolt is, aki Mayer szerint ismert antiszemita. Fricz Tamás politológus szerint a tüntetés világosan kimutatta, hogy a magyarok Orbán Viktor és kormánya mögött állnak. Mayer ennek ellentmond és cikke szerint a szavazók 50 %-a már elpártolt a Fidesztől. „Szombaton több ezren demonstráltak a Klub Rádió megszűnése ellen és a sajtószabadság mellett” – idézi a Standard írását a Médianéző.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2012. január 23. 19:07
Cohn Bendit MINDENBEN ellentéte a jó kiállásu, jó családapa, hazaszerető bátor Orbánnak.
Csubakka
2012. január 23. 18:29
Lepukkant klimaxos Marxista pederaszta,a libbancsok Ikonja.Hát borítsátok csókjaitok özönével.Cupp cupp
Soma
2012. január 23. 18:13
Új mantra! Orbán régen nem volt ilyen!
tevevanegypupu
2012. január 23. 14:02
Miert, az IMF-tol mi mast lehetne kerni? Nem mondom, mikor DSK volt az elnok lehetett volna mast is..(:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!