Választójogi cenzust vezetne be a Jobbik

2011. október 11. 12:23

Saját választójogi koncepciót nyújtott be a Jobbik a parlamentnek, melyben egyebek mellett szabályoznák, hogy csak azok szavazhassanak, akik rendelkeznek elemi iskolai végzettséggel.

2011. október 11. 12:23

Benyújtotta a Jobbik az Országgyűlésnek saját választójogi törvényjavaslatát. A párt egyfordulós választást szeretne, 5-ről 4 százalékra szállítaná le a parlamenti küszöböt, valamint szabályoznák, hogy csak a mindenkori törvényben rögzített elemi iskolai végzettséggel rendelkezők szavazhatnának. Változtatnának az ajánlószelvény-gyűjtés szabályain is.

Vona Gábor elmondta: reméli, hogy a javaslatot hamarosan az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága is megtárgyalja és támogatni fogja, hogy a tervezet a parlament elé kerüljön.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2011. október 11. 20:59
A Jobbik nem követi a trendeket! Egyes demokraták már azt is pedzegetik, hogy meg sem tanítják írni, olvasni a jövő nemzedéket! Ők majd képileg szavaznak! Amelyik "képernyőre" többen köpnek, az veszít!
Aldo Raine hadnagy
2011. október 11. 20:31
"valamint szabályoznák, hogy csak a mindenkori törvényben rögzített elemi iskolai végzettséggel rendelkezők szavazhatnának." Na de akkor a jobbik elveszti a szavazótábora felét.
picur3ka
2011. október 11. 20:16
Jo lenne, az EU-ban nem lehetseges, attol tartok, szoval csak politikai kalandorsag elojonni vele. Nincsenek valodi ugyek, kedves, Jobbik? Maguk is yetiket beszelnek, mint a szocialista part?
csíksomlyai
2011. október 11. 14:51
Bizony, vagytok néhányan. Jelenleg (azaz itt, a mandin) ezek értelmezik a demokráciát: http://www.nemzetihirhalo.hu/images/BodoKirchsteuerAttila.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!