Emléknap lett Szögi Lajos halálának napja

2011. október 10. 13:26

Az olaszliszkai önkormányzat emléknappá nyilvánította október 15-ét. 2006-ban ezen a napon verték halálra Szögi Lajost.

2011. október 10. 13:26

Emléknappá nyilvánította Olaszliszka önkormányzata október 15-ét: öt éve ezen a napon verték agyon a településen - gyermekei szeme láttára - Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, aki autójával elsodort egy kislányt. A polgármester közlése szerint azért lett emléknap október 15-e, mert nem szabad feledésbe merülnie a történteknek. Az emléknapon gyászlobogókat helyeznek ki a település közintézményeire, és megemlékeznek a tragédiáról.

Szögi Lajos meggyilkolásáért nyolc embert ítélt el jogerősen a bíróság, hárman életfogytig tartó szabadságvesztést, a többiek 10-17 év közötti fegyház-, illetve börtönbüntetést kaptak. A gyilkosság helyszínén 2006 óta emlékmű áll.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abhandzara Ottó
2011. október 11. 14:19
Nem csak Olaszliszkán kellene, hogy emléknap legyen ez a nap. Az egész országban azzá válhatna, emlékezve azokra, akik a szélsőséges agressziónak, - butaságnak, - gyűlöletnek, otromba falkaszellemnek, a minimális együttérzés hiányának és segítségnyújtás elmulasztásának (és még sorolhatnánk mi mindennek) az áldozataivá váltak. Számomra még mindig az a legmegdöbbentőbb, hogy ott akkor 50-100 közötti utcabéli gyűlt össze, és egy sem volt, aki megakadályozta volna a gyilkosságot. Miért csak ennyien ülnek? A többiek le tudják azóta húnyni a szemüket? El tudnak anélkül vajon esténként aludni, hogy eszükbe jutna, hogy mit nem tettek meg akkor és hogy 2 kislánynak kellett a saját édesapjuk haláltusáját végignézniük mert nem tettek akkor semmit elenne? Mivel nem szembesítették őket azzal, hogy igazából ők is bűnösök és meg kéne ezért valahogy bűnhődniük, kétlem, nagyon kétlem.
gyula
2011. október 10. 20:11
Köszönöm a biztatást mindenkinek ! . Azt már észrevettem hogy ez a szélsőbalos alkoholista bagázs / eltopo , huttinger, rudolfjani, kithagytamki ? / / úgy , estefelé megjelennek , és széttördelnek mindent amit lehet .... . Amúgy meg az a baj , hogy egy balosnak is lehetne igaza .......de ....ugyanazt csinálják kicsiben , amit az emeszpé nagyban ........ha csinálni kell nem tudják ... de bazmeg ha kritizálni kell .....akkoraztán !! .
gyula
2011. október 10. 19:12
Berakom igy : ://manna.ro/sport/amerikai-kosarast-gyilkoltak-giurgiuban:-kikopott-cozma-ugy-2011-10-10.html . Ha nem jó , az egész sor kell belinkelni .
gyula
2011. október 10. 19:10
Mikor lesz már ennek vége ???? . http://manna.ro/sport/amerikai-kosarast-gyilkoltak-giurgiuban:-kikopott-cozma-ugy-2011-10-10.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!