Szociális konzultáció: fellebbez a KEK KH

2011. augusztus 16. 17:36

Kezdeményezi az adatvédelmi biztos határozatának felülvizsgálatát a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala.

2011. augusztus 16. 17:36

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) kezdeményezi a szociális konzultációval kapcsolatban született adatvédelmi biztosi határozat bírósági felülvizsgálatát. Egyben ismét visszautasítja az állami nyilvántartások jogszerű kezelésével összefüggő közbizalom megingatását célzó kijelentéseket.

Jóri András kedden közölte, hogy jogellenes adatkezelés miatt elrendelte a szociális konzultáció kérdőívein szereplő személyes adatok törlését. A Szociális Konzultáció 2011 kapcsán a törvényben meghatározott garanciák, mint a teljes anonimitás követelménye, továbbá az érintett véleménye és név-, lakcímadatai összekapcsolásának tilalma ugyanis szerinte nem érvényesülnek.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flo
2011. augusztus 17. 10:26
Hihetetlen, hogy ez Magyarország és hogy 2011-et írunk. Hova süllyedtünk ennek a gátlástalan, pofátlan bandának köszönhetően?
liberálzöld.
2011. augusztus 16. 18:24
Sima zsuga. A bíróság döntése nem kétséges, erre elegendő volt az 1 év. Marad az adatbázis.
Pirosz-szka
2011. augusztus 16. 17:55
Mielőtt bárki megkövezne, előrebocsájtom: a híradókat szinte minden magyar csatornán megnézem: ATV, HÍR TV, M1, RTL Klub, TV 2. E kitérő után közlöm, hogy (részben) láttam egy riportot, amelyben Kálmán Olga szerette volna megtudni a riportalanyától, mit is tartalmaz az ominózus vonalkód. Sajnos, nem emlékszem, ki volt az interjúalany, de nem csoda, mert felejthető volt az illető, ugyanis mindössze annyit tudott mondani, hogy ez a vonalkód ugyanazt a célt szolgálja, mint az ABC-ben a kakaós tej vonalkódja. Magyarul: vagy nem tudta, vagy nem akarta az orrunkra kötni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!