Együtt demonstrálnak a szakszervezetek 16-án

2011. június 10. 14:17

Országos demonstrációt szervez június 16-án négy együttműködő szakszervezeti konföderáció, hogy tiltakozzanak a kormány megítélésük szerint munkavállalókat sújtó intézkedései ellen - jelentették be pénteken.

2011. június 10. 14:17

Autós demonstrációt tart június 16-án az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) a legtöbb megyeszékhelyen és Budapesten; négy nagyvárosban - Miskolcon, Egerben, Kaposváron és Tatabányán - pedig tüntetni fognak. 

Borsik János, az ASZSZ elnöke elmondta, tiltakoznak, mert úgy látják, az Munka Törvénykönyvének őszre várható teljes megújítása nem a munkavállalók javát fogja szolgálni, ellenzik továbbá az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) megszüntetését, valamint a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíj, a munkanélküli támogatások átalakítását. Kuti László, az ÉSZT elnöke hozzátette, ILO-irányelv írja elő a három oldalú - kormány, munkaadó, munkavállaló - egyeztetés szükségességét adott témákban. Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) elnöke elmondta: jogi, alkotmányos keretek között is fellépnek, hiszen legutóbbi kongresszusuk megállapítása szerint az elmúlt egy évben elfogadhatatlan módszerekkel születtek a jogszabályok, ami példátlan az Európai Unióban.

Jövő csütörtökön Budapesten 15 órakor indul a Hősök teréről az autós menet az Erzsébet hídon át Budára, majd vissza a Lánchídon a kiindulópontra. A szervezők azt ígérték, tiltakozásuk nem fogja zavarni Nagy Imre újratemetése évfordulójának eseményeit.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robocop
2011. június 12. 06:23
Na idefigyu hapsikáim!!! Ti rendőrök azért hisztiztek mint a kurvák hogy 25 év után nyugdijba tudjatok menni...oszt mé ? mások ezt 40 év után tehetik csak meg... ti meg jöttök azzal a szánalmas dumával hogy idegileg kikészültetek..na ne vicceljünk kérem...oszt mitől? mert a személyigazolványt kéregettétek az út szélén...vicc. munkát az életben nem végeztetek!!már aki ezt csinálta..És ebből van a több!! ugy hogy kuss. lehet visszamenni dolgozni /és kéregetni/... A nép készült ki idegileg töletek ti ... 2006 ban mikor lőni kellett a saját népeteket akko nem fájt a fejetek kutyák? ugy hogy kuss. irány dolgozni!!!!! isten áldja meg ORBÁN VIKTORT!!! Remélem sikerül neki /és fog is/ visszahozni titeket k... dolgozni. ÁMEN.
kaffogó hebrencs
2011. június 11. 10:43
Ez az! Sztrájk, ellenállás, blokád. Minden napjukat, minden percüket meg kell keseríteni.
cutcopy
2011. június 10. 17:58
Na előbújnak végre az egykori SZOT elvtársak is Fidesz-kormányt fúrni..
bookmark
2011. június 10. 16:40
Milyen jo gazdagok ezek a szakszerveztek, hogy autos sztrakot tudnak szervezni. Nem gond meg gyorsan fel lehet turni egy-ket utat es behajtasi tilalmat elrendelni, hogy megkonnyitsuk az autos sztrajkot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!