Mezei: Tátrai adott utasításokat utalásra

2011. május 10. 12:04

A bábolnai ménesbirtok ügyvezetője szerint Tátrai Miklós adott utasítást több százmillió forintos összegek jogcím nélküli utalásaira.

2011. május 10. 12:04

Mezei László, a bábolnai ménesbirtok volt ügyvezető igazgatója Tátrai Miklós ellen vallott a Bábolna-ügy bírósági tárgyalásán. A birtok ügyvezetőjét és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatóját is különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Mezei szerint 2008-ben mintegy 365 millió forintot utalt át jogcím nélkül a felszámolás alatt álló Bábolna Zrt.-nek. Az ügyvezető szerint erre - és más, nagyobb összegek utasítására - Tátrai Miklós utasította. A Tátrait védő Bánáti János szerint ugyanakkor védence tagadja, hogy ő utasította volna Mezeit az utalásra. Bánáti szerint a szerződés egyébként indokolt volt, hiszen enélkül a cég elesett volna a 430 millió forintot kitevő földalapú támogatásoktól.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. május 10. 12:39
Zsák meg a foltja. Ha tudta a fószer, hogy törvénytelen a dolog, akkor csak annyit kellett volna mondania, hogy NEM! Ja, hogy akkor megszűnt volna a zsíros állás? Hát lehet. De annyi pénzért bevállalta, ennyi.
Rudolf János
2011. május 10. 12:33
És? Ez méé számít? A "parancsra tettem" kezdetű szöveg már Nürnbergben sem jött be..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!