Orbánozik, trianonozik Fico

2011. április 06. 20:31

Robert Fico szerint Orbán Viktor politikája a revizionizmuson alapul, és konfliktust eredményezhet Közép-Európában, az új magyar alkotmány pedig az irredentizmus terjesztését szolgálja majd.

2011. április 06. 20:31

„Mélységesen téved, ha valaki azt hiszi, hogy Orbán európai környezetben, Európa közepén nem tud konfliktust kiváltani. Minden adottsága megvan hozzá” – jelentette ki a volt szlovák miniszterelnök a márciusban kezdődött parlamenti ülésszak befejezése után szerdán Pozsonyban.

„Ez egy olyan alkotmány, amely tagadja Trianon létezését; ez egy olyan alkotmány, amely tagadja a világháborúk után kialakult határok és területi megoszlások érvényét; ez egy olyan alkotmány, amely Magyarországnak alapot ad arra, hogy az irredentizmus, a nagymagyar eszmék jegyében politizáljon” – szögezte le Fico. Szerinte az Iveta Radicová vezette szlovák kormány azért viselkedik passzívan Magyarországgal szemben, mert Bugár Bélának, a Híd magyar–szlovák koalíciós párt elnökének a foglya.

„Bugár kelepcébe csalta az egész kormányt. Bugár nélkül nem kormányozhatnak. Radicová beleesett egy másik csapdába is, mert személyes barátja Orbánnak, s elnöki kampányában Orbán konkrét támogatást nyújtott neki” – állította a politikus. A mai kormány „passzivitásával” szemben Fico egykori kormánya „határozottságát” hozta fel példaként. Leszögezte: helyes volt és nemzetvédelmi érdekeket szolgált, hogy kormánya csaknem két éve megtagadta Sólyom László magyar államfőtől a Szlovákiába való belépést.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!