Önvizsgálatot ajánl a roma lovagrend

2011. április 30. 11:00

A Boldog Ceferino Lovagrend szerint mind a roma, mind a nem roma származású emberek önvizsgálatára szükség van az együttműködéshez és a szeretetellenes erők visszaszorításához.

2011. április 30. 11:00

Őszinte, személyes önvizsgálatra szólítja fel a Boldog Ceferino Lovagrend a roma és a nem roma magyarokat.  A közeljövőben, május 4-én megalakuló lovagrend nagymestere, Pintér Szabolcs úgy véli: kölcsönös tisztelettel, megbecsüléssel, együttműködéssel lehet elejét venni a keresztényi- és emberbaráti szeretettel gyökeresen ellentétes erők térnyerésének.

Az első boldoggá avatott roma származású emberről elnevezett lovagrend küldetése, hogy egyházi partnerekkel valósítsák meg a cigány pasztorációt. A kilenc taggal induló rend meghívásos úton bővülhet majd.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2011. május 01. 16:45
Ez maga az apokalipszis, ez a vég és a végzet! Gyerekek, most röhögjünk, bosszankodjunk? Nem tudok reagálni, annyira abszurd a cigányok lovagrendje. Ez, évszázados kultúrák leöntése szarral. Mikor a lovagrendeket megalapították, a cigányok teknőt vájtak, kurvákat futattak, loptak, analfabéták voltak, ugyanúgy mint ma. Ezeknek lovagjaik vannak, illetve lovagináik? Nagy cigány lófaszt!
pascal
2011. május 01. 15:23
Roma lovagrend? A középkori lovagrendek a kereszténység(mint hit) védelmén túl többek között az alábbi erények megvédésére esküdtek föl: - a gyengék, elesettek támogatása - becsület - hűség - a nők (mint ideál) védelme - az ország (király) védelme Ezek mind olyan tulajdonságok amiket ha valaki elmond neked akkor rögtön a cigányok jutnak az eszedbe. Vagy nem?
orion
2011. május 01. 09:24
Érdekelt, ki ez az ember-biztos rendes fazon volt, ha II.János Pál boldoggá avatta; szegényt a spanyol polgárháborúban kivégezték a komenyisták, mert megvédett egy papot. Most már csak azt szeretném tudni, kik lesznek a róla elnevezett lovagrend tagjai. Magára a nagymesterre, Pintér Szabolcsra is kíváncsi vagyok- egyenlőre hiába. (viszont kigugliztam egy ilyen oldalt: http://pinter-szabolcs.vagyok.net/ - ez a zinternettt egy aranybánya! :))
lavor
2011. április 30. 18:12
Most akkor ezek is kapnak a pápától alapító levelet? Ezek olyanok lesznek mint a johanniták vagy mint a templomosok? Abszurdisztán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!