Alkotmánybírósághoz fordul a Jobbik

2011. január 21. 15:30

A közszférában januártól bevezetett indoklás nélküli felmondás és a két hónapos felmondási idő lehetőségének megsemmisítését kezdeményezi a Jobbik az Alkotmánybíróságnál.

2011. január 21. 15:30

A közszférában januártól bevezetett indoklás nélküli felmondás és a két hónapos felmondási idő lehetőségének megsemmisítését kezdeményezi a Jobbik az Alkotmánybíróságnál. A tavaly elfogadott jogszabály utólagos normakontrollját kérő beadványt pénteken nyújtotta be a taláros testületnek két jobbikos országgyűlési képviselő, Bertha Szilvia és Apáti István.

Az ellenzéki párt a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény két paragrafusának megsemmisítését kéri, ezek úgy szólnak: „a közszolgálati jogviszonyt a munkáltató felmentéssel indoklás nélkül megszüntetheti,” illetve „a felmentési idő két hónap.” A törvénymódosítás decemberi elfogadása előtt a felmentést indokolni kellett és a felmentési idő a jogviszonyban töltött időtől függően 2-8 hónap között volt.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Juggernaut
2011. január 23. 19:31
Furcsa lenne, ha nem semmisítenék meg a kifogásolt jogszabályt. A fideszesek is tudták, hogy a törvényük alkotmányellenes. Nyilvánvalóan azért csinálták, mert mire az alkotmánybíróság megsemmisíti a jogszabályt, addigra a kirúgottakat már nem lehet visszahelyezni eredeti munkakörükbe. Maximum kárpótolni.
egykettő
2011. január 21. 22:33
Nem is tudtam, hogy van még nálunk alkotmánybíróság...
vero1_
2011. január 21. 18:29
no de hol marad a közszolgálatok szakszervezete? http://www.kszsz.org.hu :D kíváncsi vagyok. érdekes menet lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!