Szervezetépítésbe kezd az LMP

2010. december 28. 15:52

Schiffer András frakcióvezető az MTI-nek adott év végi interjúban természetesnek nevezte, hogy viták kísérik majd az építkezés folyamatát és rögzítette, továbbra is eredeti elveik szerint akarnak működni.

2010. december 28. 15:52

Schiffer András szerint a három kampány és a parlamenti ülésszak után pártjukban a szervezetépítés ideje következik. Idén májustól decemberig a frakció minden közpolitikai területen letette a névjegyét, markáns, önálló véleményt fogalmazott meg a költségvetés kapcsán is - mondta az ellenzéki politikus. Most viszont szeretnék egy „másik pályára ráállítani egy alapvetően három kampányra született szervezetet” – tette hozzá a frakcióvezető.

Schiffer szerint a választás után a semmiből kellett egy frakcióapparátust kiépíteni, és napról-napra kellett megoldaniuk, hogy a képviselőcsoport és a párt vezető testületei együtt tudjanak működni. Ebben sem tapasztalataik, sem mintáik nem voltak, meg kell találniuk, hogy egy ilyen típusú párt hogyan képes két kampány között működni.

A frakcióvezető elmondta: több megoldatlan problémát hurcolnak magukkal az LMP megalakulása óta, és a szervezeti feszültségekkel magyarázza, hogy az elmúlt egy hónapban ketten is kiléptek a választmányból. Hozzátette: gyakran abból származnak konfliktusok, hogy az LMP továbbra is a bázisdemokrácia elvei szerint akar működni, így nehezen oldható meg, hogy a gyors döntéseket igénylő kérdéseket a párt minden fontos szervével megtárgyalják. A frakcióvezető nem értett egyet azzal, hogy a párt népszerűsége esett volna, elmondása szerint jelenleg, a közvélemény-kutatók eredményeit összevetve, újra öt-hat százalék körül állnak, és nagyjából háromszázezer biztos pártválasztójuk van.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!