Egyszeri segélyt kapnak az iszapkatasztrófa károsultjai

2010. december 06. 16:56

Családonként 150 ezer forintos egyszeri segélyt kapnak a vörösiszap-katasztrófa devecseri és kolontári károsultjai - döntött a kármentő bizottság.

2010. december 06. 16:56

Lasztovicza Jenő, a kármentő bizottság elnöke elmondta: 150 ezer forintot valamennyi devecseri és kolontári károsult család megkapja, ezen kívül akik orvosi papírokkal igazolják, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek, további százezer forintot kaphatnak. Somlóvásárhelyen két család 150-150 ezer, 45 család pedig 50 ezer forintos segélyt kap. Azok a családi vállalkozások, amelyek a katasztrófa következtében októberben és novemberben legalább 30 százalékos bevételkiesést szenvedtek el, és erről nyilatkozatot tesznek, 200 ezer forint támogatást kaphatnak a kármentő alapból.

A kármentő alapban december 2-ig egymilliárd 544 millió 324 ezer 627 forint gyűlt össze. A bizottság úgy döntött, hogy ennek tíz százaléka fordítható a károsultak életkörülményeinek javítására, az adományok 90 százalékát a lakhatási feltételek megteremtésére kívánják felhasználni, ebben melléképületek, bútorok, egyéb ingóságok szerepelhetnek. Az adományok nagy részét az újjáépítés végén használják fel, ezért az erre elkülönített pénzt lekötötték - közölte Lasztovicza.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. december 06. 19:33
Az EMBEREKNEK-KÁROSULTAKNAK összeadott másfél milliárdból 150 ezret kapnak most, ennyi idő elteltével? Ez a bizottság rohamléptekkel dolgozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!