TGM is távozhat az MTA-tól

2010. november 11. 11:36

Eddig Laki Jánosnak, Mesterházy Miklósnak, Horváth Pálnak és Ferencz Sándornak mondott fel Boros János, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének vezetője. A Népszabadság információi szerint a következő távozó Tamás Gáspár Miklós lehet. Neki nem felmondanak, hanem korából adódóan nyugdíjazhatják majd.

2010. november 11. 11:36

Laki János és Mesterházy Miklós tudományos főmunkatársnak, Horváth Pál tudományos munkatársnak és Ferencz Sándor tudományos segédmunkatársnak mondott fel a közelmúltban Boros János, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének vezetője. A Népszabadság szerint a következő távozó Tamás Gáspár Miklós lehet, aki november végén tölti be 62. évét, így nyugdíjba küldhető. Az intézetvezető és Tamás Gáspár Miklós ezen a héten találkozott. A lap szerint a négy elbocsátott munkaügyi pert indít a kirúgásuk miatt, de perel az a tizenöt munkatárs is, akik nem feleltek meg az intézetvezető előzetes minősítésén.

Boros János igazgató a minősítéssel arra volt kíváncsi, hogy az akadémiai intézetben dolgozók mely szakmai folyóiratokban és milyen gyakorisággal publikálnak. Boros azt mondta: „a belső szakmai vizsgálat azért folyik, hogy a munkatársak számára világos legyen, bizonyos minimális követelményeket mindenkinek teljesítenie kell”.

Tamás Gáspár Miklósnak nincs se tudományos fokozata, se nyelvvizsgája, bár négy nyelven folyékonyan beszél, a Népszabadság szerint viszont szakmai felkészültsége megkérdőjelezhetetlen. TGM a lapnak azt mondta: a nyugdíjazást jogszerűnek, de méltánytalannak tartja. Hozzátette: kevés szolgálati ideje miatt nagyon alacsony nyugdíjat kap majd, így nem tudja, miből fog megélni, ezért állást keres. Szerinte ezzel nincs egyedül, hiszen százezrek küzdenek hasonló problémával az országban. Nyugdíjazása hátterében világnézeti elfogultságot sejt, de ezt nem tudja bizonyítani.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paret
2010. november 23. 06:16
Én ismerem TGM-t de minek? Amikor egy roma diákot mentoráltm akkor szép kis pénzt kapott, de továbbiakban nem segítette őt sem szakmailag, sem egyéb módon. Na erről ennyit, az ilyen tetvektől hányok! Egy zsidó bérenc, ideje, hogy menjen a 3.14 -...ba. Eleget élősködött már ez a haszontalan alak! Ordítozott, fasisztázott, magyarozott, gárdázott jó pénzért, na ilyenek ezek a zsidó szájkaratésok. Ideje, hogy távozzon s takarodjon vissza, ahonnan jött ez a bérenc! TGM, majd segítenek azok, akik eddig pénzeltek, menj hozzájuk, s nem fogsz éhen halni! A fiatal diplomások ilyen TGM-k miatt nincs státuszban.
advocaat
2010. november 12. 11:22
Elmeállapotából következően nyugdíjazzák őkaméleonságát.
civilina
2010. november 12. 09:54
TGM-nek nemcsak az MTA-ból kéne távoznia, hanem a közéletből is. Olyan, mint egy "utálatos kép".
Nagytestver
2010. november 12. 07:56
A borton nagy hatasokkal lehetne Gazsinkra, ugyanis vegre eloben es testkozelben latna kedvenc retegeit: ciganyokat, buzikat es drogosokat. Remekul lehetne ott elmelkedni az emberi meltosagrol, elso lennek aki felallva tapsolna kortars forradalmarunknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!