Pintér: A kormány minden veszteséget megtérít

2010. november 19. 16:32

2011 július végére visszatérhet Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen az élet a normális menetbe - jelentette ki Pintér Sándor. A politikus kifejtette: a kabinet megtéríti a lakosságnak a katasztrófa által okozott veszteségeket.

2010. november 19. 16:32

A kormány a lakosság valamennyi iszapkatasztrófa által okozott veszteségét megtéríti, így jövő év július végére Kolontáron, Devecserben és Somlóvásárhelyen is visszatérhet az élet az eredeti medrébe - mondta el Pintér Sándor pénteken, az érintett települések polgármestereivel való egyeztetés után tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

A belügyminiszter kiemelte: a kabinet korábban hozott rendeleteiben már döntött arról, hogy az ingatlanokban, az ingóságokban, illetve a kül- és mezőgazdasági területekben esett károkat is felmérik, és a veszteséget maradéktalanul megtérítik. Hozzátette: a legfrissebb összesítés szerint összesen mintegy 55 milliárd forintos kár keletkezett a Magyar Alumíniumtermelő Zrt. (Mal) zagytározójából kiömlött vörösiszap következtében. A kormány eddig 4 milliárd 87 millió forintot fordított a vészhelyzet mielőbbi elhárítására.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kutyi
2010. november 20. 17:01
És aki mindezt elhiszi ? Mire adtuk a milliárdot meghaladó összeget ? Kamatoztatásra ?
magnamater
2010. november 20. 15:15
Az ország szarban van, de a kormány fizet, mint a katonatiszt! A tulajdonosok vagyonából kell a károsultakat kielégíteni, hiszen meg lett állapítva, a vállalat a hibás, a pör végén megállapítható lesz, ebből mennyi terhelheti az államot /felületes ellenőrzés, esetleg korrupció miatt./
Kaducsa
2010. november 19. 21:31
Látom, ez nem érdekel senkit: "A belügyminiszter kiemelte: a kabinet korábban hozott rendeleteiben már döntött arról, hogy az ingatlanokban, az ingóságokban, illetve a kül- és mezőgazdasági területekben esett károkat is felmérik, és a veszteséget maradéktalanul megtérítik. " Csak a szarkeverés.
tutti
2010. november 19. 17:22
Pedig erősen úgy fest a dolog hogy nem mindent és nem mindenkinek. Milyen hozzáállás az hogy a kártalanítás miatt kapott ingatlant 3 évig nem szabad elidegeníteni? Ha nem történt volna ez a komonista balhé, akkor korlátozás nélkül adhatta vehette volna a házát a paraszt! Tessék visszaállítani mindenkit az esemény előtti helyzetébe. Nem kell hozzá egyetem, hogy felmérjék egy paraszti porta értékét és a rajta található összes ingóságot, lábasjószágot. A legtöbb ember örül, ha megközelítőleg azt visszakapja amije volt. Na bumm lehet, hogy átqrja az államot 2db disznóval, meg 15db tyúkkal. A tetves fletó lóvéjából az is fussa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!