Tíz évet kaphat a korrupt ügyész

2010. szeptember 29. 16:10

Akár tíz éves szabadságvesztésre is ítélhetik Varga Gergely volt ügyészt, aki már a kinevezése utáni hónapoktól kezdve pénzt fogadott el azért, hogy hatalmával visszaélve bűnözőket segítsen a igazságszolgáltatási rendszerrel szemben.

2010. szeptember 29. 16:10

Az ügyészi perbeszéddel folytatódott a korrupcióval vádolt volt ügyész, Varga Gergely büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. Az előzetes letartóztatás alatt álló vádlottra tíz év körüli börtönt kért a Központi Nyomozó Főügyészség tárgyaló ügyésze.

Varga a vád szerint kinevezése után néhány hónappal már többször is kért, illetve elfogadott pár tízezer forinttól egymillióig terjedő összegeket, többek között azért, hogy hatalmával visszaélve megakadályozza a vádlottak börtönbüntetését, vagy megszüntesse előzetes letartóztatásukat.

A büntetőper délután a védőbeszéddel folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petrov
2010. szeptember 29. 21:22
"Akár tíz éves szabadságvesztésre is ítélhetik" - elég baj, hogy csak tíz év a maximum kiszabható egy ilyen esetben - úgysem fogja a maximumot kapni (ha egyáltalán elítélik) - nyugodtan lehetne pl élve megnyúzás a max. tétel, akkor az enyhítő körülmények figyelembe vételével igazságosan kiszabhatnák neki a 25 év kényszermunkát
picur3ka
2010. szeptember 29. 19:16
Na, ez az. Azt gondoltam, ha nem latunk jogi meltosagokat a vadlottak padjan, beszart az egesz. Orulok, hogy tenyleg nyomulnak. Meg, a birokat is, legyszi!
nemlehetmas
2010. szeptember 29. 16:58
Mégis megtelnek a börtönök a poszt(?)kommunista Magyarország hőseivel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!