Matolcsy: Nincs napirenden az euró

2010. szeptember 08. 18:25

Nem köt Magyarország újabb hitelszerződést - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Arról is beszélt, hogy egyelőre nincs napirenden az euró bevezetésének kérdése.

2010. szeptember 08. 18:25

Októberben és novemberben zárja le az IMF-fel és az EU-val fennálló hitelszerződést Magyarország, új kölcsönszerződést nem kíván kötni - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy nincs napirenden az euróbevezetés-dátumának kijelölése.

Matolcsy György közölte: október 15-én áll fel a Nemzeti Eszközkezelő Társaság, amelyhez azok az ingatlanok kerülnek, amelyek jelzáloggal terheltek, de az adósok nem képesek törleszteni a hiteleiket.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2010. szeptember 09. 09:36
"nincs napirenden az euró" - nehéz is lenne, mivel annak feltételei és időbeli átfutása van "nincs napirenden az euró bevezetésének kérdése" - ez annyit jelent, hogy _jelenleg_ nem foglalkozunk a határidő kitűzésével, eredetileg is arról volt szó, hogy majd valamikor jövőre tűzhetünk ki leghamarabb megalapozott céldátumot "Varga gyors eurót és kiszámítható adórendszert javasol" - vagyis amikor majd eljön a céldátum kitűzésének ideje/lehetősége, akkor a lehető leggyorsabban le kell zavarni a dolgot Igaz, nem érek föl a Pénzügykutató szintjére, de ez még mindig koherens és a korábbiakkal is összhangban van ...
suski
2010. szeptember 09. 05:17
"Varga gyors eurót és kiszámítható adórendszert javasol" ( MNO) "Matolcsy: nincs napirenden az euró" Csak így tovább...
crm114
2010. szeptember 08. 20:24
Nem lenne értelme belépni az €-övezetbe 2-3 évvel a felbomlása előtt.
miloka
2010. szeptember 08. 20:12
Kell nekünk egyáltalán az euro ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!