Nem indulhat újra az etyeki polgármester

2010. augusztus 19. 18:08

Elutasította Etyek község jelenlegi, független polgármesterének polgármesterjelöltként történő nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottság. Szűcs Lajos fellebbezett a határozat ellen.

2010. augusztus 19. 18:08

A helyi választási bizottság a szükségesnél jóval több ajánlószelvényt leadó, októberben ismét függetlenként indulni szándékozó községvezető jelölését a választási bizottság azon alkotmánymódosítás nyomán utasította el, ami szerint nem lehetnek jelöltek a hivatásos katonák, rendőrök és nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársai, sem szolgálati jogviszonyuk alatt, sem annak megszűnése után még három évig. Szűcs Lajos pedig három éven belül szüntette meg szolgálati viszonyát a rendőrségen.

Szűcs Lajos tavaly februárban, az időközi polgármester-választáson nyerte el a Etyek vezetésének jogát. Korábban az Országos Rendőr-főkapitányságon dolgozott. Mint elmondta, a helyi választási bizottság olyan alkotmánymódosításra hivatkozva tagadta meg a nyilvántartásba vételét, amely csak a szerdai bizottsági ülést követő napon, azaz csütörtökön lépett életbe, s ezért személyi hatálya nem terjed ki rá. Szűcs kijelentette: „Ilyen súlyos jogsértés álláspontom szerint semmivel nem magyarázható, célja a választási eljárásból történő jogellenes kizárásom”.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!