A bíróságok sem rakják ki a nyilatkozatot

2010. július 06. 12:44

Nem teszik ki a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozatot a bíróságok. Döntésüket azzal indokolták, hogy az Alkotmány tiltja számukra a politikai tevékenységet.

2010. július 06. 12:44

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács keddi ülése után közölte: bírósági szervezet a kérésé ellenére sem teheti ki a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozatot. Ennek oka az, hogy a független bírói hatalmi ág nem vállalhat szerepet politikai nyilatkozat közzétételében.

A szervezet szerint az említett országgyűlési határozat mind címében, mind tartalmában az Országgyűlés politikai nyilatkozata, amelynek a bírósági szervezet épületeiben való közzététele politikai állásfoglalásnak minősülne. Ez pedig az Alkotmány értelmében nem lehetséges.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. július 06. 20:40
Az OIT ezek szerint még szoci túlsúlyú.. és még ők mondják hogy ott nincs helye politikának..! Amúgy kissé ellentmondásos hogy a parlament alkotmányozásából és jogalkotásaiból dolgoznak és még is azt mondják hogy tőlük távol áll a politika..
phaidros
2010. július 06. 13:30
Egyértelműen gyurcsányisták mind. Majd jól leváltják a szemét komcsikat. Kocsis István, Orbán haverjának, Csányi Sándornak a sógora lesz majd főbíró, amellett hogy a BKV mellé még visszakapja az MVM-et is.
freehckr
2010. július 06. 13:04
„az Alkotmány tiltja számukra a politikai tevékenységet” Az elmúlt években nem nagyon zavartatták magukat emiatt... főleg 2006 végén, 2007 elején...
Steppenwolf
2010. július 06. 13:01
Nagyon helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!