Újabb vezetőt tett lapátra a kormány

2010. június 22. 12:50

Az egészségügyi államtitkár egy nyolcfős csapat élén szállt ki az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetbe. Szócska Miklós azonnali hatállyal leváltotta az intézet igazgatóját Kárpáti Zsuzsannát.

2010. június 22. 12:50

A Nemzetierőforrás-minisztérium egészségügyi államtitkára, Szócska Miklós személyesen, előzetes bejelentés nélkül ment el az EKI-be, hogy leváltsa a főigazgatót. Az államtitkár egy nyolcfős csapat élén jelent meg az intézmény épületében, hogy kérje az intézet átadás-átvételi dokumentációját Kárpáti Zsuzsanna főigazgatótól. Az államtitkár közölte azt is, hogy Kárpáti vezetői megbízatását megszűntnek tekintik, a főigazgatói posztra eddigi gazdasági helyettesét nevezik ki. Szócska Miklós a döntést nem indokolta.

Kárpáti Zsuzsanna 2007 áprilisában pályázaton nyerte el a főigazgatói megbízást. Szerződése határozott időre, öt évre szólt. Kárpáti szerint jogellenesen mozdították el őt. Az MSZP szakpolitikusa egyébként majdnem indult az idei országgyűlési választáson, de az országos listán kapott méltatlan helye miatt visszalépett egyéni és listás jelöltségétől is.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. június 22. 20:36
Amennyire tudom az OPNI bezárását és felszámolását Kárpáti Zsuzsanna vezényelte le. Igy kerültek szét, a betegkartonok öt helyre minden átvétel nélkül , ezek azok amelyek, közel száz évre visszamenően megvoltak. De igy lehetett, kétszáz forintért, motoros betegágyat venni, és orvosi műszereket - fillérekért. Ez is az egyik ok, amiért az OPNI újrainditása, milliárdos beruházást kivánna. Nincs meg már semmi. Lehet, hogy még tovább folytatódik ez a történet. Ezt úgy hívják, hogy elszámoltatás - és teljesen természetes más demokráciákban.
grny
2010. június 22. 19:57
Na, végre. Már kezdtem irigyelni a katonákat...
drienovác
2010. június 22. 18:23
"Balogh Gyula, Hiller István leköszönt miniszter szakállamtitkára New Yorkba, a sofőr Párizsba, a kabinetfőnök Bécsbe mehet dolgozni." index.hu, friss hír ez elképesztő, de nem meglepő jó ideig el fog tartani az a takarítás....
honphibu
2010. június 22. 16:46
Már réges-rég összepakolta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!