Elkobozhatják Zuschlag anyjának lakását is

2010. április 02. 08:14

Elsőfokon vagyonelkobzást rendelt el az ítélet Zuschlag János esetében, amiért bűnszervezeti tényállást állapították meg a szerdai ítéletben.

2010. április 02. 08:14
Ugyan a Zuschlag-ügyben keletkezett csaknem 75 milliós kárból 60 millió forint megtérült, a büntető törvénykönyv azonban bűnszervezet esetén vagyonelkobzásról rendelkezik. A szerdai ítélet értelmében elkobozzák Zuschlag János egy szentendrei lakóparki ingatlanát, amely az édesanyja nevén van. Orell Zsolt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökségi tagja a Népszabadságnak elmondta, amennyiben a bíróság kimondta az ingatlan elkobzását, azt arra való tekintet nélkül kell végrehajtani, laknak-e benne vagy sem. Amennyiben a végrehajtás alá eső ingatlant más nevére írták át, a végrehajtónak fedezetelvonás miatt perelnie kell. Mindez azonban attól függ, a bűnszervezeti tényállást megállapítják-e másodfokon is.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. április 02. 15:08
denever-sky.net-vizipipa Pinterrel kapcsolatban legfeljebb csak Orbannak vannak illuzioi.(-: Viszont amig o dirigalta a kozrendet addig azert az utobbi evekben elofordulo, polgarhaborura utalo csatak nem voltak. Elkepzelheto - ha valoban nyernek - a fidesz hozzanyul a nagyobb buncselekmenyekhez, csak az a kerdes, meddig mennek el, vegig merik-e vinni. Mindenesetre az az erzesem, nem fogunk unatkozni a valasztasok utani idoszakban. Ha egy-ket ilyen Zuschlag fele ugy elokerul bal es jobboldalrol lassan mar azzal a kevessel is elegedettek lehetunk. Kezdetnek.
Tyr Anasazi
2010. április 02. 14:21
Ki szereti Zuschlagot? Szerintem senki. Talán az anyja. Az is valami! Azonban ne menjünk már el amellett, hogy a Globex-ügyben milliárdos sikkasztásért lényegesen kevesebbet kaptak a delikvensek, akikre legalább annyira ráhúzható a bűnszervezet elnevezés. És hány van még ilyen! Ezzel az ítélettel nem példát statuáltak, hanem az igazságszolgáltatásba vetett, de már jó régen elvesztett hitünkbe rúgtak egy jó nagyot, kvázi azért, hogy sose leljünk többé rá, és vegyük tudomásul, hogy egy jogvégzett kretén bármit megtehet, ha fekete köpenyt húz fel. Mint Batman, vagy inkább az inverze. És nem tehetünk semmit, mert még a rossz denevér is védett állat. Adva van téhát ez a lebernyeges banda, amelyik egy ideje csak guánót hagy maga után. Cuslág-nemcuslág, melyik lesz az a párt, melyik kitakarít utánuk?
hori77
2010. április 02. 13:19
Cusit továbbra sem tudom sajnálni, viszont az édesanyját igen, h ilyen szarházi fia van!
tevevanegypupu
2010. április 02. 11:42
Annak ellenere, hogy neha-neha fidesz szavazo lennek, azert felmerul bennem a kerdes: letezik, hogy csak a baloldal tolvaj, gonosz es korrupt? Ilyen csak a Grimm es Jokai tortenetekben van, hogy az egyik hofeherke a masik meg gonosz mostoha. Nem tetszik - annak ellenere, hogy jogos - ez a hirtelen es tomeny intezkedessorozat, ami mostanaban elkezdodott az ugyeszszegen-birosagon. Miert pont most? Az onkormanyzatok jo nagy szazalekban a fidesz kezen vannak. Azoknal biztos, hogy nincs semmi baj?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!