Megint szünetelhet a 4-es metró építése

2010. március 04. 18:29

A DBR Metró Projekt Igazgatóság közeleménye szerint lebonyolító mérnök nélkül maradhat a 4-es metró kivitelezése 2010 áprilisától, mivel nincs több pénz a tevékenységet ellátó Eurometróval kötött szerződés első szakaszára.

2010. március 04. 18:29
Ennek oka, hogy a projekt elhúzódott és többletmunkák keletkeztek. A pénzhiányt szerződésmódosítással akarták megoldani, de ezt a Közbeszerzési Döntőbizottság megakadályozta és új, nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatását írta elő.

Lebonyolító mérnök hiányában a munkákat valamennyi helyszínen le kellene állítani, hiszen nem lesz, aki műszaki ellenőrként a vállalkozók teljesítését igazolja, a számlákat és kifizetéseket jóváhagyja, vagy a munkák minőségét és biztonságát ellenőrizze. A DBR most a fővárossal és a kormánnyal egyeztetve keresi a megoldást.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trust
2010. március 06. 08:10
Csak nem erről is a fidesz és Orbán tehet? Ez sajnos várható volt, hiszen ott is hatalmas pénzlenyúlások voltak, csak még nem derült rá fény, remélem, hamarosan eljön az ideje, hogy az is megtörténik. Csak az a baj, hogy attól még pénz nem lesz a metróra, majd demszkáj elmondja, hogy a fidesz, a fidesz, a fidesz! Mert csak ehhez ért, mikor húz már el a fenébe ez a semmire sem alkalmas szdsz-es pojáca?
röviden
2010. március 05. 18:09
Aki metrót akar, ásson magának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!