Kész az MSZP programja

2010. február 16. 19:25

Mesterházy Attila az MSZP szombati országos kampánynyitóján a SYMA rendezvénycsarnokban ismerteti kormányfőjelölti programját, amiről kedden a párt országos választási bizottsága is tárgyalt.

2010. február 16. 19:25
A program jelentős része már nyilvánosságra került, korábban a párt szakpolitikusai és Mesterházy Attila is ismertette egy-egy elemét. Ilyen a földvásárlási moratórium további három évvel történő meghosszabbítása, a szakiskolai ösztöndíj bevezetése, vagy az, hogy 2014-re minden magyar állampolgárnak megfizethető áron elérhetővé kell tenni a gyors internetelérést.

A szocialisták bevezetnének egy ötven százalékos szja-kulcsot a havi másfél millió forint feletti jövedelemmel rendelkezők esetében és kivetnének egy úgynevezett Tobin-adót a deviza-átváltásokra. Ingyenessé tennék az interneten keresztül a tankönyveket a közoktatásban, és bevezetnék a nemzeti nyelvtanulási programot, ahol ingyen tanulhatnának nyelvet a 35 év fölöttiek.

Emellett 2011-től ingyenes étkezést vezetnének be a 8. osztályos rászoruló gyerekeknek is, amit utána folyamatosan kiterjesztenék ezt a felsőbb osztályokra. Az elzárt kistelepüléseken élők munkába járásnak könnyítésére az 1200 fősnél kisebb településeknek forrás biztosítanának ahhoz, hogy e célra járművet vegyenek. A rendőrök egy részét visszahívnák, amelynek eredményeként háromszáz fővel bővülhetne az állomány.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GuitarHero87
2010. február 17. 09:44
"Az elzárt kistelepüléseken élők munkába járásnak könnyítésére az 1200 fősnél kisebb településeknek forrás biztosítanának ahhoz, hogy e célra járművet vegyenek." Szárnyvonalak? Mondjuk Elektromos mozdonyokkal? hümm??????????
Edmund Burke
2010. február 17. 08:24
Zusi, Hunwald-ot és Hagyót a választási plakátra! Lop Stop! Hajrá ügyészség!
honphibu
2010. február 17. 07:47
Az MSZP programjának főbb pontjai (megvalósulás a választások után természetesen): 1. Ébrsztő 5.30-kor 2. A zárkák elhagyása tisztálkodás céljából 3. Körletszemle 4. Reggeli 5. A rossz magaviseletért magánzárkába rendelt rabtársak visszahelyezése a körletbe 6. Délelőtti foglalkozás: A csoport: zacskóragasztás, lufifestés B csoport: focilabdák varrása az Orbán Viktor Futball Akadémia részére 7. Ebéd 8. Rövid séta az udvaron, a kiskertben a virágzó vörös szegfűk megtekintése, az égen a szabad madarak reptének tanulmányozása 9. Délutáni foglalkozás (lásd délelőtt) 10. Szabadfoglalkozás: régi indulók, tábortűzi dalok éneklése Boros Lajos (Neo Fm) vezetésével. 11. Vacsora 12. Körletszemle, tisztasági felszerelések ellenőrzése 13. 20.30-kor takarodó Na ugye, hogy mindenki az MSZP programjára akar szavazni!
Lion
2010. február 17. 00:37
Nullam placerat erat a purus posuere porttitor. Nullam risus odio, lacinia eget mollis vitae, feugiat vitae turpis. Curabitur ac lacinia enim. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!