Nincs pénz, nincs segély

2010. január 11. 07:22

Nyírkáta beszüntette a segélyfizetést, szeretetszolgálatok látják el élelemmel a nélkülözőket.

2010. január 11. 07:22
Nyírkátán csak azért nem halnak éhen több százan ezekben a hónapokban, mert a Baptista Szeretetszolgálat élelmiszeradományokat juttatott el a faluba. A helyi önkormányzat ugyanis szeptember óta nem, vagy csak részben fizeti ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását.

Nyírkáta polgármestere azt mondja – nincs pénzük fizetni. Az önkormányzati tárca erre úgy reagál: akkor nincs mit tenni, hiszen a polgármester nem alkotott rendeletet arra, hogy nem fizeti ki a segélyeket. Ha nincs rendelet, nincs számon kérhető szöveg sem. Kovárik Erzsébet, a szociális tárca államtitkára azt mondja: a nyírkátai esethez hasonló törvényszegésre, jelesül arra, hogy egy önkormányzat ne fizesse ki az emberek jogos, havi járandóságát, még nem volt példa a rendszerváltás óta.

Az állam tehetetlenségét jól érzékelteti, hogy a minisztériumhoz karácsony előtt futott be a nyírkátai családok segélykérése. Kovárik Erzsébet a nagy karitatív szervezetekhez fordult. A baptisták juttattak élelmiszereket a faluba, ahol az emberek – minden jövedelem híján – éheznek.

Ha nincs segélycsomag, éhen haltak volna (NOL)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalandféreg
2010. január 11. 12:31
Elképesztő
phaidros
2010. január 11. 10:05
"akkor nincs mit tenni" ja, aha "a nyírkátai esethez hasonló törvényszegésre, jelesül arra, hogy egy önkormányzat ne fizesse ki az emberek jogos, havi járandóságát, még nem volt példa a rendszerváltás óta." akkor is, ha nincs miből? rohadt szemét pógi, adta volna el a veséjét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!