Tömeges elbocsátás az MTV-nél

2009. december 02. 17:00

A regionális stúdiókat is felszámolják.

2009. december 02. 17:00
"Újabb válságkezelő lépésekről döntött a Magyar Televízió menedzsmentje, mert a parlament többsége minden fillér költségvetési céltámogatást elvont az egyébként is alulfinanszírozott közmédiumtól" - írták, jelezve: a mintegy 1650 munkatárs közül várhatóan 160-tól válnak meg, s erről Medveczky Balázs ügyvezető alelnök már írásban tájékoztatta az illetékes munkaügyi központokat.    

"A Magyar Televízió vezetői hamarosan megkezdik az egyeztető megbeszéléseket a csoportos létszámcsökkentés előkészítéséről az Üzemi Tanács képviselővel" - idézték Móriczné Zvornik Csilla humánerőforrás igazgatót, aki szerint "a vállalati kiadásokat, köztük a személyi jellegű ráfordításokat a jóval kisebb költségvetési bevételhez kell igazítani".    

A közlemény szerint az ügyvezető alelnök ezért írásban azt közölte a három reprezentatív tévés szakszervezet vezetőivel, hogy a kollektív szerződés részleges felmondására kényszerül a munkáltató; egyeztetést kezdeményeznek az érdekképviselettel. Ennek végeredménye az lehet, hogy bizonyos jövedelem felett megszűnnek az úgynevezett választható béren kívüli juttatások. A megszorító intézkedések a megmaradó munkahelyek védelmét és az adásbiztonság megőrzését szolgálják - áll a közleményben.(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ádámka
2009. december 04. 11:55
Hol van most az ámerikai kongresszus???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!