Osztrák külügyminisztere lehet az EU-nak

2009. november 09. 12:40

Alfred Gusenbauer, a volt osztrák kancellár az esélyes jelölt.

2009. november 09. 12:40
Nem vállalja az európai unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének tisztét David Miliband brit külügyminiszter, így a posztra egyre esélyesebb Alfred Gusenbauer volt osztrák kancellár.

Brüsszeli értesülések szerint Poul Nyrup Rasmussen, az  Európai Szocialisták Pártjának elnöke Werner Faymann osztrák kancellárral és  José Luís Zapatero spanyol kormányfővel együtt keres lehetséges  jelölteket. Ez azt jelenti, hogy jelentősen nőttek az előző osztrák kormányfő, Alfred Gusenbauer esélyei.

Gusenbauer mellett érvelnek a spanyol, a portugál, a német és a francia szociáldemokraták is. A volt kancellár esélyeit csökkenti viszont, hogy sem Faymann, sem a néppárti (ÖVP) vezetésű osztrák külügyminisztérium nem szorgalmazza a jelölését. Hátrányára válhat az is, hogy semleges ország politikusa - vélte a liberális bécsi újság.

Osztrák külügyminisztere lehet az EU-nak (NOL, MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!