Kósa: Bajnai egy felszámolóbiztos

2009. október 06. 14:03

A fideszes politikus szerint az új költségvetés már most megbukott.

2009. október 06. 14:03
A jövő évi büdzsé lényegében a benyújtásakor megbukott - mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a jövő évi költségvetés általános vitájában kedden a parlamentben. Az MSZP szerint azonban a büdzsé egy új összefogás költségvetése lesz.

"A magyar köztársaság miniszterelnöke, Bajnai Gordon egy felszámoló biztos, és az általa benyújtott büdzsé egy felszámoló biztos költségvetése" - összegezte a politikus. A fideszes politikus azt mondta, hogy ez a költségvetés nem alkalmas a válság kezelésére, és hogy akár a jövő év közepéig biztosítsa az ország gazdálkodását. A büdzsé megmagyarázhatatlan tételek sokaságát tartalmazza, elképesztően brutális és nincs iránya - sorolta Debrecen polgármestere.

A 2010-es költségvetés azoknak az összefogása lesz, akik érdekeltek abban, hogy Magyarország fejlődjön, modernizálódjon, megállja a helyét az Európai Unióban, és jobb pozíciót foglaljon el a jelenleginél - mondta ezzel szemben Göndör István, az MSZP vezérszónoka. A szocialista politikus az ellenzékre utalva úgy fogalmazott, a koreográfia nem változott: a kormány benyújtja a költségvetést, majd "a papagájkommandó elindul, amely a 'vonja visszától' a különböző katasztrófák vizionálásáig mindent megenged magának". Göndör István szerint a Fidesz még tartozik a magyar társadalomnak egy őszödi beszéddel. A képviselő többször hangsúlyozta: a 13. havi nyugdíj nem szűnt meg, csak felfüggesztették, a gyermekétkeztetés normatívája pedig nem csökken, sőt a jogosultsági kör szélesedik. (MTI)

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!