Műrepülők szennyezték a belvárost

2009. augusztus 17. 18:18

Az Idokep.hu 11 órai légszennyezettségi térképén jól látszódott, hogy Budapest központja erősen szennyezett.

2009. augusztus 17. 18:18
A környezetvédelmi minisztérium adatai alapján egy helyen, az V. kerületi Erzsébet téri mérőállomás adatai a repülés idején határértéket meghaladó szennyezést jeleztek. Bibok Zsuzsanna, a környezetvédelmi minisztérium főosztályvezetője elmondta, hogy a szennyezésért, ami egyébként kora délutánra eltűnt, valószínűleg az alacsonyan szálló repülőgépek a felelősek, amelyek a Red Bull Air Race versenyre edzettek.

A főosztályvezető hozzátette, hogy a szennyezés csak rövid ideig terhelte a belváros levegőjét, ezért nem volt veszélyes az emberekre. Ezért nem is tettek semmi hivatalos lépést az ügyben. Az idokep.hu későbbi képein jól látszik, hogy a légszennyezettség délutánra erősen lecsökkent.

Megugrott a légszennyezés a belvárosban (Index)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békepap
2009. augusztus 18. 00:18
nem tom, nem volt büdösebb a szokásosnál. engem inkább az zavar, hogy a lelátó jó nagy darabon elfoglalja a járdát, bicikliutat és a villamossínt (csak a lánchídig jár, pedig alig egy hete adták vissza a vonalat). a batyin át járok dolgozni többezredmagammal, nem biztos, hogy ilyesmit a belvárosban kéne rendezni, a forma 1 sem a körúton van (jó-jó, monacóban igen)
dan
2009. augusztus 17. 22:20
Viszont ha visszamenoleg megnezzuk az adatokat akkor latjuk h ezen a napon ugyanugy alakult a legszennyezes napon belul, mint maskor hasonlo evszakban es idojarassal. Tehat minden igaz, csak eppen a repuloknek ugy tunik semmi kozuk a legszennyezettseg alakulasahoz. Sztem ezt jozanesszel is be lehet latni, h 100meteres meg afolotti magassagban egy-ket orat koroz kb 20 repulo a varos felett, amiknek akkora motoruk van mint egy nagyobb teljesitmenyu autonak, akkor ez mennyiben latszodhat meg a grafikonokon, mikozben ezido alatt tobbezer auto acsorog, gyorsit stb a felszinen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!