Sargentini-jelentés

Ha a luxemburgi székhelyű bíróság helyt ad a magyar keresetnek, akkor nincs Sargentini-jelentés.

24

A kölni főpályaudvaron végrehajtott bűntény különleges jelentőségű, és vannak arra utaló jelek, hogy a gyanúsított szélsőséges iszlamista nézeteket vall.

6
Német szemmel

A Sargentini-jelentés jogsértő módon lett elfogadva, a válságban lévő EU-t meg kell reformálni, a nagypolitikus Angela Merkel ideje lassan a végéhez közeledik, a potenciális utódok azonban egyelőre rejtőzködnek – mondja a Mandinernek Rupert Scholz Németország volt védelmi minisztere, a CDU politikusa. Nagyinterjúnk.

10

A tárcavezető kiemelte, hogy a határvédelem szuverenitási kérdés, és Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy ellássa ezt a feladatot.

A korábban 2020 végéig tervezett átmeneti időszak további egyéves meghosszabbítására a tárgyalásokon kialakult patthelyzet feloldása érdekében lehet szükség.

1
Szocio

A Mandiner videóriportja a hajléktalankérdésről.

Biztonság

„Nem akarunk trójai falovakat az EU-ban" – mondta Vera Jourová.

4
Eü.

A miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok kiemelt egészségügyi ellátásának megszüntetését szeretnék elérni.

10
Krím

Az orosz nemzeti gárda parancsnokának első helyettese a TASZSZ hírügynökséggel közölte, hogy házi készítésű pokolgép robbant fel.

23

„A támadást külföldről követték el, egy nemzetek feletti felderítő szervezetről van szó" – szögezte le Peter Pellegrini kormányfő.

Jó hírnév

Trócsányi László igazságügyi miniszter pert indít Belgiumban jó hírnév megsértése miatt. Egy belga zsidó szervezet ugyanis „idegengyűlölő, rasszista és antiszemita” magyar miniszternek nevezte őt.

5

Dzsamál Hasogdzsi ügyében létrehozott szaúdi-török nyomozócsoport várhatóan szerdán átvizsgálja Szaúd-Arábia isztambuli főkonzuljának rezidenciáját.

Eurobarométer

Magyarországon idén a megkérdezettek 60 százaléka mondta azt, hogy jó dolog az ország EU-tagsága. Tavaly még 50, négy éve pedig csak 30 százalék gondolkodott pozitívan az uniós tagságról – derül ki az új Eurobarométer-felmérésből.

28

A nyomozók összesen 29 személyt állítottak elő kábítószerrel, illetve új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt.

Líra

Törökország 2 milliárd dollár értékben bocsátott ki 5 éves lejáratú kötvényeket alig néhány nappal azután, hogy pénteken szabadlábra helyezte Andrew Craig Brunson, amerikai lelkipásztort.

2
Jamal

Trump bírálta a Szaúd-Arábiával szemben megfogalmazott, szerinte elsietett vádakat Dzsamál Hasogdzsi újságíró eltűnésének ügyében, szerinte először rá kell jönnünk, hogy mi történt.

18

A Fidesz-frakció szóvivője elmondta, hogy azok az ellenzéki pártok, amelyek képviselői megszavazták a jelentést, itthon is Brüsszel érdekeit védik.

10
Rakéták

Válaszul az izraeli hadsereg légiereje nyolc célpontot támadott a palesztin övezetben.

2
Lakástámogatás

A Magyar Bankszövetség közleményben szólította fel a kormányt, hogy a családok és az állami költségvetés érdekeit egyaránt szem előtt tartó, új pénzügyi terméket vezessen be.

51
MCC

A Mathias Corvinus Collegium Roma Tehetségprogramja meghosszabbított határidővel, október 23-a éjfélig várja a kiemelkedő képességű roma fiatalok jelentkezését középiskolás és egyetemi programjára.

14
háló&puding
„Magyarország a csodák soha ki nem merülő forrása."
9
Bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók.
Negyven évvel ezelőtt történt.
1
Itt van Ákos új klipje, a Hazatalál.
24
A brit irodalmi elismerésben az idén Anna Burns részesült.
A népszavazások Tajvanon jogilag kötelező érvényűek.
12
Rendkívüli válogatásalbumot a honi metál színtér egyik legmeghatározóbb bandája előtt tisztelegve.
6
Egy családi ház tetőszerkezete borult lángokba kedd este.
5
Céljuk összegyűjteni különböző egyetemek tudományos munkáit, így létrehozva egy közös archívumot.
2
Megfeneklett hajókkal találkozni.
13
A szecessziós palota statikai problémái miatt szükségessé vált az épület átfogó felújítása.
1
A júliusban kezdődő munkát az interneten is követhetik az érdeklődők.
A műsor ezúttal október 31-én a Marczibányi Téri Művelődési Központban látható.
2
A magyar csapatnak a Nemzetek Ligájában már nincs esélye a feljutást jelentő csoportelsőségre.
8
Bill Gates-szel 1975-ben alapították meg a Microsoftot.
A választók felrúgták a kétpólusú pártrendszert – mondta a szakértő.
4
A republikánus elnökök körében cseveg Trump a Fehér Ház falán lógó festményen.
2
Döntetlent játszott Észtország vendégeként a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája C osztályában.
13
Mit takar a finn életérzést összefoglaló sisu fogalma?
2
Vajna Timi pedig fellőtte Instagramra.
24
Az úgynevezett ö-ző nyelvjárás megőrzéséért hirdetett pályázatot egy egyesület.
2
Az oktató erotikus tartalmú videót rendezett diáklányok közreműködésével.
1
A köztársasági elnök a százéves Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége székházában mondott beszédet.
5
Az esőzések régi bányák maradványait mosták át, ezért lett sárga egy angol folyó.
2
November 1. és 3. között Budapest lesz Európa röplabda fővárosa.
2
Visszavonta korábbi állítását, de még vannak kételyei.
4
Herry herceg és Meghan hercegné első gyereküket várják.
6
Kétezer civil és nyolcvanhárom művész tüntetett a Kossuth téren.
91
Egy technikus épp egy vadászgép karbantartását végezte, amikor véletlenül aktiválta a gép hatcsövű gépágyúját.
27
Rekordáron, 558 ezer dollárért kelt el egy palack ritka, 1945-ös évjáratú vörösbor.
13
Megnyílt a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont.
49
A tűzoltók a nagy füst miatt nem tudták kiterelni az állatokat az épületből, ezért valamennyi malac elpusztult.
12
„Angol nyelvű internetes videókkal is reagálunk a hazánkat ért támadásokra” – közölte a kormányszóvivő.
23
„Nem bíztam Pestben, (...) Budán könnyebben lélegeztem” – írja Márai 1934-ben Egy polgár vallomásai című művében. Márai sorsává vált, hogy örök hányódásban él, de Budára mindig visszavágyott. Az író előszeretettel látogatta a budai kávéházakat, fürdőket és kiskocsmákat, melyek közül a legendás Mélypince volt a kedvence. „Budán lakni világnézet” címmel rendeztek Márai-estet a Jókai Anna szalonban. Tudósításunk Márai Sándor Budapestjéről.

Szilágyi Liliána
(WMN)

Eldöntöttem, leválasztom magam a szüleimről, és nekivágok az ismeretlennek.

Kereki Gergő
(Mandiner)

A Corvinus alapítványi formában történő működése nem lenne unikális Európában.

Sajti Konor
(Diákok egy megújult Corvinusért)

A Diákok egy megújult Corvinusért csoport azért kezdte meg tevékenységét, hogy még több magyar diáknak adasson meg a lehetőség, magasabb képzettségre, fizetésre, jobb életre.

Paczolay Péter szerint a Velencei Bizottságnak hangsúlyosan ügyelnie kell arra, hogy jogi elvek, ne pedig politikai szempontok mentén működjön. Strasbourgban is vannak nemzeti szempontokat figyelembe vevő bírák, de a markáns jogvédő háttérrel érkezők hajlamosak föderalista álláspontot felvenni. Az Alkotmánybíróság volt elnökével, a Velencei Bizottság tiszteletbeli elnökével, az Emberi Jogok Európai Bíróságának magyar bírájával Orbán Balázs rovatvezető, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára folytatja megkezdett sorozatát, amelyben a Precedensen beszélget jogászokkal kötetlenül jogról, politikáról, közéletről.

Bill Wirtz
(The American Conservative)

A vita azonban ingoványos terep, mivel azokat, akik nem értenek egyet az EU-val, egyből rasszistának és nacionalistának kiáltják ki.

ifj. Lomnici Zoltán
(Alaptörvényblog)

A tartozódó voksok figyelmen kívül hagyása példátlan jogsértés, amely egy demokratikus rendszerben semmissé teszi az adott szavazás eredményét.

Felcser V. Örs
(Krónika.ro)

A jelentés tartalmi megnevezésével is akad némi probléma, ugyanis jogi dokumentumnak ez semmiképp sem nevezhető, de mélyebb, szakszerű elemzésnek sem.

Az aspirin, a legismertebb fájdalomcsillapító, még ma is képes meglepetéseket okozni a tudósoknak. Az már régóta ismert, hogy szívifarktuson átesett betegeknél képes csökkenteni az újabb érkatasztrófa esélyét, de az Origó most az MTI-re hivatkozva arról is beszámolt, hogy még bizonyos ráktípusok kockázatát is csökkentheti.

Pion István

Tudom, hogy ez egy következmények nélküli ország, de más lehetőség nincs: Kásler Miklósnak mennie kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának éléről, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet főigazgatójának, Dr. Andréka Péternek le kell mondania, Székely László szívsebésznek pedig szembe kell néznie egy jogi-etikai vizsgálattal…

Dr. Kovácsy Zsombor

Ma az egészségügyünk sok mindenre képes, egyszerre van jelen benne a szükségkórházak nyomora és a világszínvonal. Világszenzáció, hogy magyar orvosok sziámi ikreket választanak szét Bangladesben, közben a magyar betegek bolyonganak, és fogalmuk sincs, hogy mit csináljanak. Egy gigantikus, vastag falú labirintus az egészségügy, amit kétségekkel teli emberek közelítenek meg…

Patkósné Petrikó Tünde

Egyre jobban elszaporodott az internet világában az oltásellenesség. És egyre többször, szomorúan tapasztalom, hogy a kisfiam, Patkós Ádám esetét hozzátok fel példának az ellenességetek igazolására. Ne tegyétek! Le szeretném írni, hogy tragédiánk ellenére nem vagyok oltásellenes.

Nem lehet megoldás a német dízelválságra a nagy károsanyag-kibocsátás miatt a forgalomból kivont autók exportja az Európai Unió keleti tagországaiba – hangsúlyozta az Európai Bizottság lengyel tagja egy hétfői nyilatkozatában. Ezzel Németország csak a környezeti problémáit exportálná a keleti országokba.

Otilia Dhand
(alapblog)

Minden közép-európai ország tagja az Európai Uniónak, csaknem mindegyik tagja a NATO-nak. Ezen tények önmagukban véve eloszlatják az összes, esetlegesen felmerülő aggodalmat a nem európai befektetők körében.

Richard Kozul-Wright
(Project Syndicate)

A kereskedelmi háborúk az egészségtelen hiperglobalizáció tünetei.

Tóth Enikő
(Növekedés)

A nagy márkák kicsit más kínálatot hoznak Magyarországra, mint tőlünk nyugatabbra. De nemcsak a választék más, a minőség sem teljesen ugyanaz.