Ellenzéki akció

Tóth Bertalan MSZP-elnök azt mondta, ő maga kezdeményezte hogy tiltakozásul foglalják el az elnöki pulpitust.

109
Sebességváltás

Sosem járt még gyárban az, aki egyszerű összeszerelő üzemnek tartja a hazai autógyártást, az iparosítás pedig nem a semmibe, hanem a jövőbe vezető út. A BMW dízelmotorainak magyar atyja szerint a felzárkózáshoz az MTA műszaki intézeteinek egyetemekhez csatolása és az MTA teljes átalakítása is szükséges. Interjúnk innovációról, értelmetlen kutatásokról, a bioüzemanyagok bukásáról és az autózás jövőjéről.

6
Olej Szencov

„Nem az számít, hogyan él vagy hal meg valaki, hanem az, hogy milyen célokért” – vallja Olej Szencov, húsz év börtönbüntetésre ítélt ukrán filmrendező, a Szaharov-díj idei díjazottja. Tudósításunk Strasbourgból.

24

Az ellenzéki pártok szerint nem volt jogszerű a héten tartott parlamenti ülés, így szerintük nem is volt ülés.

17

Emmanuel Macron francia államfő a kormányközeli sajtó feketebáránya lett Magyarországon címmel közölt tudósítást csütörtökön a Le Monde.

27

Az év első tizenegy hónapjában összesen 138 ezer embert regisztráltak a főbb migrációs útvonalakon.

3
SOROS

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter törvénytelennek minősítette a szerda esti budapesti tüntetést, amelyen szavai szerint agresszív politikai aktivisták vettek részt.

7
Hajléktalanság

Ezerrel is több hajléktalan veszi igénybe a számukra fenntartott szállásokat, mióta hatályba lépett a a közterületen életvételszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés.

3
Két jó barát

Az elmúlt hónapokban magasabb szintre sikerült emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint.

5

Be akartak törni a Parlamentbe szerda este a munka törvénykönyve módosítása ellen tüntetők, akik a rendőröket is provokálták. Öt rendőr megsérült, könnygázt kellett bevetni.

139

Levélben fejezte ki a strasbourgi merénylet miatti részvétét Emmanuel Macron francia elnöknek Orbán Viktor.

6

Petíciót indítottak a veteránok Koszovóban a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság megszüntetéséért.

Ismételten merénylet történt izraeliek ellen Ciszjordániában, halálos áldozatok is vannak.

1
Erőszak

Megemlékező izraeli civilekre lőttek rá egy palesztin autóból: megsérült egy várandós kismama, és aztán el is veszítette gyermekét.

1

Egységesen elutasítják az ENSZ migrációs csomagját, a migrációt és a migránskvótát is a visegrádi négyek nemzetei – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből.

3

Januárral 22 százalékkal növelné a minimálbért a spanyol kormány.

1

Még most vasárnap is lesznek polgármester- és önkormányzati választások. Mosonmagyaróváron például roma önkormányzati képviselőket választanak.

Elfogadhatatlannak tartja a törökök új szíriai offenzíváját a Pentagon. Törökország a kurd erők elleni fellépéssel magyarázza az akciót, Washington szerint viszont ezzel az Iszlám Állam feléledését kockáztatják.

10

Egy belvárosi kávéházban szpottolta a két vezető ellenzéki aktivistát és megmondóembert a Makronóm szerkesztője.

14
Botrány

„Az ellenzék gyermeteg és inkompetens viselkedésével magáról állít ki bizonyítványt, folytatva Károlyi Mihályék és a '68-as generáció hagyományait” – mondja Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

25
háló&puding
Cigány témáról vitatkozik hamarosan Gulyás Márton és Puzsér Róbert
22
Ledöntötték a karácsonyfát körbevevő szánkósort és rekvirálásba kezdtek.
108
Pontokba szedve válaszolt a Fidesz az ellenzéki vádakra.
23
Az otthonápolási díj emelését sem szavazta meg az ellenzék – mondja Dömötör Csaba.
9
Észak-Rajna-Vesztfáliában, egy Dortmund közelében fekvő kisvárosban csokoládé „folyó” árasztotta el az utcákat.
Az országot érő kihívásokról beszélt Antall József 1990 őszén – az interjút Hankiss Elemér nem engedte adásba.
2
Felfokozott volt a hangulat.
48
Életének 82. évében hunyt el a Kossuth-díjas filmrendező.
Kövesse élőben a parlamenti eseményeket!
2
„Tényleg azt mondta az ülésen, hogy hogy hívják ezt a f....t, aki itt üvöltözik?"?
133
Semmi bántóról, csak szeretetről, örömről és elfogadásról standupolhatnak.
59
Stormy Daniels a jó hírneve megsértéséért indított pert.
Amikor egy Mercedes beleszól a világpolitikába.
1
„Egyoldalú, előítéletektől hemzsegő módon készítettek velem interjút.” Videó.
26
Párizs 2018. őszi-téli kollekció.
2
Is this the real life? Is this just fantasy?
10
Az utolsó vacsora átalakított változata a helyi keresztényeket sértette.
6
A díjat 1901 óta 98 alkalommal ítélték oda.
9
Kunhalmit Ágnest az ATV-ben kérdezték.
75
Elszabadult a cirkusz, Kövér az ellenzéket osztja.
8
Kövesse élőben a napirend előtti felszólalásokat a Parlamentből!
11
Az üzemanyagok árának változása magyarázza, hogy az októberi öt és fél éves csúcsról két éve nem látott mértékben, 0,7 százalékponttal lelassult a fogyasztói árak növekedési üteme novemberben.

Ádám László
(A válság és a gazdasági kibontakozás útja)

A közgazdaság mindnyájunk húsába, vérébe vág, mi belőle, ő pedig belőlünk táplálkozik.

Oblath Gábor
(Nem a pék jóindulatától)

Ha a nemzetközi válság 2006-ban üt be, az ország valószínűleg nem maradt volna talpon.

John Maynard Keynes
(The End of Laissez-faire)

Az államnak azokkal a dolgokkal kell foglalkoznia, amelyekkel az adott pillanatban senki nem foglalkozik.

Tamler Sommers, filozófus a University of Houston docense könyvében a becsület és tisztelet fontosságát hangsúlyozza, amelyek szerinte a felvilágosodás óta egyre kevésbé vannak jelen a nyugati civilizációban. A becsületesség megőrzése a jó életminőség elengedhetetlen feltétele, és az igazságos társadalom kulcsfontosságú eleme. Szerinte napjainkban a tisztelet helyett a méltóság eszménye vált uralkodóvá, csakhogy míg az előbbit ki kell érdemelni, az utóbbi emberi mivoltunknál fogva automatikusan megillet minket.

Dmitry Kurnosov
(Verfassungsblog)

Ha Oroszország kilépne az Európa Tanácsból, az hatást gyakorolna az ország szélesebb körű külpolitikai érdekeire is.

Kanstantsin Dzehtsiarou
(Verfassungsblog)

A pénzügyi „zsarolások” aláássák az „őszinte együttműködés” elvét, amely az Európa Tanács alapító szerződésének harmadik cikkében található meg.

Silvia Steininger
(Verfassungsblog)

A befizetés megtagadása súlyos költségvetési krízisbe sodorta az Európa Tanácsot, arról nem is beszélve, hogy Törökország is bejelentette, hogy csökkenteni fogja az általa befizetendő pénzösszeget.

Bár az érzékszervek károsodása közül talán a szaglóképesség elvesztése jár a legkevesebb problémával a mindennapi életben, azért ez a hiány is zavaró, sőt, akár veszélyes is lehet a mindennapi életben. A Gyártástrend iformációja szerint azonban amerikai kutatók viszonylag egyszerű, de sikeres módszert találtak az anozmia orvoslására.

Kincses Gyula

Látszólag apróság, és jelentéktelen/logikus az a most nyilvánosságra került módosítás, amely szerint „108/B. § A közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató közfinanszírozással lekötött kapacitásai terhére nem nyújthat nem közfinanszírozott ellátást”.

Pion István

Tudom, hogy ez egy következmények nélküli ország, de más lehetőség nincs: Kásler Miklósnak mennie kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának éléről, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet főigazgatójának, Dr. Andréka Péternek le kell mondania, Székely László szívsebésznek pedig szembe kell néznie egy jogi-etikai vizsgálattal…

Dr. Kovácsy Zsombor

Ma az egészségügyünk sok mindenre képes, egyszerre van jelen benne a szükségkórházak nyomora és a világszínvonal. Világszenzáció, hogy magyar orvosok sziámi ikreket választanak szét Bangladesben, közben a magyar betegek bolyonganak, és fogalmuk sincs, hogy mit csináljanak. Egy gigantikus, vastag falú labirintus az egészségügy, amit kétségekkel teli emberek közelítenek meg…

A magyar labdarúgás utánpótlásrendszerének problémáiról hosszasan lehetne írni. Kezdve a szülőktől, egészen a társasági adó felhasználásáig. Mostani írásunk fókusza azonban a fiatal játékosok gondolkodásának és mentalitásának formálhatóságával foglalkozik. Mit értünk futballagy alatt? Hogyan fejleszthető? Külföldön hogyan vélekednek erről? Kovács Kristóf írása.

Nizalowski Attila

Hogyan javíthatnánk lengyel barátaink mélyen rögzült, hibás ideáin? A választ nem tudjuk, azt viszont igen, mivel lehet még jobban felhúzni az idegeiket.

Leszkovszki Emma

Minden közeg új információkkal szolgál és minden ember komoly befolyás lehet.

Nógrádi Noá
(Mérce)

Olyan nincs, hogy a férjeddel csak azért ne szexelj, mert nem akarsz.