Bolsonaro

Brazília szerint a paktum nem megfelelő eszköz arra, hogy a migráció problémáját kezelhessék.

Elégedetlenség

Az elégedetlenség jogos, de az erőszak elfogadhatatlan – mondta Macron hétfő este.

42

A parlament utolsó téli ülésének második napja reggel 8 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

„Tehetségbarát iskola”

Mitől lesz eredményes egy tanár? Merre tart a hazai tehetséggondozás? Milyen kormányzati szándékok mutatkoznak meg a közoktatásban? Felülnézetből kifejezetten pozitív képet rajzolt az Új Nemzedék Központ „Tehetségbarát iskola” konferenciája a hazai iskolahelyzetről.

3
Teljes az öröm

Az Európai Parlament szerint rendkívül fontos a vállalások átültetése a gyakorlatba.

45
Zajlik az élet

Hangos sípszóval és bekiabálásokkal zavarta az Országgyűlés plenáris ülését az ellenzék, miután csomagban szavaztak a képviselők a napirendhez benyújtott 2925 módosító javaslatról. Kövér László szerint akinek baja van, odafáradhat az ügyeleti orvoshoz. Az ülés végén az ellenzék kivonult.

175

Az elmúlt hat év előrejelzéseit áttekintve egyértelmű, hogy még a legoptimistább előrejelzők is rendre alulbecsülték a magyar GDP-növekedési adatokat – mondta el Palócz Éva az Előrejelzők Fórumán a Budapesti Gazdasági Egyetemen. A Makronóm tudósítása.

Brexit

Napirendre kerül a brit kiválás ügye, azonban újratárgyalás nem lesz – írta Donald Tusk Twitterén.

6
Kárpátalja

Antonio Tajani a kárpátaljai kisebbségek védelmében járt el Bocskor Andrea EP-képviselő szerint

Magyarország olyan EU-t, ahol a karácsony karácsony marad, betlehemmel és karácsonyfával – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter Brüsszelben az ENSZ migrációs csomagjával kapcsolatban újságíróknak nyilatkozva.

13

Észak-koreai kormányzati tisztviselőkkel szembeni szankcióról döntöttek Washingtonban.

2
Zsidóellenesség

Az európai zsidók túlnyomó többsége aggasztónak találja a szerintük kontinensszerte erősödő antiszemitizmust. Magyarország a középmezőnyben végzett, s itthon látják legkevésbé problémának az utcai attrocitásokat is. Az európai szocialisták elnöke mégis úgy látja, a Fidesz Soros-ellenes kampánya is növelhette az antiszemitizmust.

43

Oroszország dezinformációs kampányt folytatott Kijev és a NATO Azovi-tengeri terveiről – mondta Julian King, az Európai Bizottság terrorizmus, a szervezett- és a kiberbűnözés elleni küzdelem összehangolásáért felelős biztosa.

6

A Charles Schwab elemzői adták meg a választ, akik szerint a fellendülés kései szakaszában járunk, a recesszió pedig már látótávolságban van.

6

Mégsem szavaz kedden a brit alsóház a Brexit feltételrendszeréről szóló, EU-val kötött megállapodásról. A várható elutasítás miatt May megpróbál módosításokat kicsikarni az EU-tól a közelgő EU-csúcson.

1

Megnyitották a Szerbia EU-csatlakozásáról szóló tárgyalások 17-ik és 30-ik fejezetét. Az eddigi 16 ügyből kettőt sikerült ideiglenesen lezárni.

3

Míg mi integrálni akarjuk a bevándorló muzulmánokat, addig számukra tilos az integrálódás, sőt nekik kell integrálniuk minket – mondta Maróth Miklós arabista, akadémikus az MTA és a Danube Institute, valamint az Európai Néppárt közös rendezvényén, Christopher Caldwell könyvének a bemutatóján. Maróth, Caldwell és Schöpflin György előadásaiból kiderült: a nyugati és a muszlim megközelítés alapján véve kibékíthetetlen egymással.

4

A Bosznia-Hercegovinai Horvát Demokratikus Unió (HDZ BiH) elnökét fogadta Orbán Viktor.

2

Újra Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját választották meg a Magyar Teátrumi Társaság vezetőjének.

1

A katolikus püspökök tízmillió forint segélyt küldenek az árvíz-sújtotta indiai Keralába.

háló&puding
Az utolsó vacsora átalakított változata a helyi keresztényeket sértette.
Kunhalmit Ágnest az ATV-ben kérdezték.
22
Elszabadult a cirkusz, Kövér az ellenzéket osztja.
6
Kövesse élőben a napirend előtti felszólalásokat a Parlamentből!
9
„Sokat tanultam a magyaroktól, a Capa testvérektől és André Kertésztől."
2
Világszerte romlott az országok teljesítménye.
10
Feladatai a sakk világszerte történő fejlesztéséhez kapcsolódnak majd.
1
Tízmillió forintért kelt el a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata.
11
Több százezren maradtak áram nélkül.
3
Még a Pink Floyd-feldolgozászenekart is letiltja Izraelről Roger Waters.
41
Hogyan buliznak Budapest felkapott folkkocsmáiban? Buli és hagyományőrzés.
Gondolta volna, hogy vannak még gyakorló pásztorok az országban, nem is kevesen?
3
Szombaton is folytatódtak a sárgamellényes tüntetések Párizsban.
4
Elindult a kínai Csang'o-4 űrszonda a Hold túlsó oldalára.
2
„Buta, mint a kő” – írta ki a Twitterre Trump Rex Tillersonról.
5
Felújítva és újrarendezett állandó kiállítással nyílik meg a Kmetty János festő, grafikus hagyatékát gondozó szentendrei múzeum.
A német többségű olaszországi tartomány által kivívott területi autonómia etnikai békét és gazdasági fellendülést biztosított a régiónak.
1
„Trump negatív hatása több autokrata rezsimben is érezhető, például Észak-Koreában vagy Magyarországon.”
228
1995-ben csodálatos dolog történt a veszprémi gyerekekkel. Videó.
1
Két új vonat közlekedik Budapest és Győr között.
4
Októberben már történt hasonló.
2
A szenegáli létesítmény építését Kína finanszírozta.
7
A katolikus egyházfők közül elsőként.
6
A miniszterelnök a budapesti amerikai nagykövetségen rótta le kegyeletét George H. W. Bush emléke előtt.
10
A nemrég újranyílt Szépmű immár az 1800 előtti művészet kiállítóhelyeként szolgál.
Izlandi képviselők sörözés közben obszcén módon viccelődtek egy fogyatékkal élő politikusnőről.
25
Megújul a tihanyi apátság és környezete 2020 őszére.
1
Bár az érzékszervek károsodása közül talán a szaglóképesség elvesztése jár a legkevesebb problémával a mindennapi életben, azért ez a hiány is zavaró, sőt, akár veszélyes is lehet a mindennapi életben. A Gyártástrend iformációja szerint azonban amerikai kutatók viszonylag egyszerű, de sikeres módszert találtak az anozmia orvoslására.

Kincses Gyula

Látszólag apróság, és jelentéktelen/logikus az a most nyilvánosságra került módosítás, amely szerint „108/B. § A közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató közfinanszírozással lekötött kapacitásai terhére nem nyújthat nem közfinanszírozott ellátást”.

Pion István

Tudom, hogy ez egy következmények nélküli ország, de más lehetőség nincs: Kásler Miklósnak mennie kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának éléről, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet főigazgatójának, Dr. Andréka Péternek le kell mondania, Székely László szívsebésznek pedig szembe kell néznie egy jogi-etikai vizsgálattal…

Dr. Kovácsy Zsombor

Ma az egészségügyünk sok mindenre képes, egyszerre van jelen benne a szükségkórházak nyomora és a világszínvonal. Világszenzáció, hogy magyar orvosok sziámi ikreket választanak szét Bangladesben, közben a magyar betegek bolyonganak, és fogalmuk sincs, hogy mit csináljanak. Egy gigantikus, vastag falú labirintus az egészségügy, amit kétségekkel teli emberek közelítenek meg…

A piac december második felében Fed-kamatemelést vár, ami három fő kockázatot is jelent a feltörekvő gazdaságokra. Az adósságok történelmi magasságba emelkedtek, emiatt különösen fájdalmas lehet a kamatemelések új korszaka.

Oblath Gábor
(Nem a pék jóindulatától)

Ha a nemzetközi válság 2006-ban üt be, az ország valószínűleg nem maradt volna talpon.

John Maynard Keynes
(The End of Laissez-faire)

Az államnak azokkal a dolgokkal kell foglalkoznia, amelyekkel az adott pillanatban senki nem foglalkozik.

Polányi Károly
(A nagy átalakulás)

A szabad piac előtt az nyitotta meg és tartotta nyitva az utat, hogy folyamatosan nőtt a központilag szervezett és ellenőrzött intervencionizmus.

Az ENSZ Közgyűlés 1948. december 10. napján, vagyis éppen hetven esztendővel ezelőtt fogadta el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, amely az első lépés volt az emberi jogok nemzetközivé válása felé vezető úton. A hetven esztendővel ezelőtt útnak indított emberi jogi eszme sajátosan jelenik meg a hatalmi átformálódással együtt járó globalizációval összefüggésben. A transznacionális vállalatláncok egyre jelentősebb hatást gyakorolnak az emberi jogok érvényesülésére, illetve az államok mellett – vagy éppen az államoktól függetlenül – egyre több alkalommal lehetnek felelősek megsértésükért. Hét évtizeddel az emberi jogok nemzetköziesedésének „forradalmát” követően a nemzetközi közösség egy újfajta kihívással néz szemben, és a nemzetközi jog horizontján – még ha lassan is – újabb paradigmaváltás körvonalazódik.

Dmitry Kurnosov
(Verfassungsblog)

Ha Oroszország kilépne az Európa Tanácsból, az hatást gyakorolna az ország szélesebb körű külpolitikai érdekeire is.

Kanstantsin Dzehtsiarou
(Verfassungsblog)

A pénzügyi „zsarolások” aláássák az „őszinte együttműködés” elvét, amely az Európa Tanács alapító szerződésének harmadik cikkében található meg.

Silvia Steininger
(Verfassungsblog)

A befizetés megtagadása súlyos költségvetési krízisbe sodorta az Európa Tanácsot, arról nem is beszélve, hogy Törökország is bejelentette, hogy csökkenteni fogja az általa befizetendő pénzösszeget.

A Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület (MIK) a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztető fóruma, amely a minap tartotta 35. ülését. A szervezet tartalmas zárónyilatkozatot fogadott el, amelyben a határon túli magyarság számos nehézségére felhívta a figyelmet. Az ülés kapcsán a szervezet elnökével, Veres Mártonnal beszélgettünk jelenről, jövőről és teendőkről.

Nizalowski Attila

Hogyan javíthatnánk lengyel barátaink mélyen rögzült, hibás ideáin? A választ nem tudjuk, azt viszont igen, mivel lehet még jobban felhúzni az idegeiket.

Leszkovszki Emma

Minden közeg új információkkal szolgál és minden ember komoly befolyás lehet.

Nógrádi Noá
(Mérce)

Olyan nincs, hogy a férjeddel csak azért ne szexelj, mert nem akarsz.