A kommunizmus szellemi atyja nem volt ártatlan bárány és írásait nem értelmezték félre. Marx véres terrort akart látni, és eszmeisége véres terrort is szült. Nevének tisztára mosása sértő a kommunizmus több tízmillió áldozatával szemben, a szocialista forradalom századik évfordulóján. Veszprémy László Bernát írása.

13
Tömeges likvidálás

Szomália fővárosától nem messze a helyi erőkkel együttműködve likvidált az amerikai hadsereg több mint száz dzsihadistát. Ez volt az egyik legnagyobb rajtaütés, amit eddig dzsihadista terrorcsoporttal szemben végrehajtottak.

1

Budai Gyula úgy vélekedett, az uniós ellenzéki képviselők Soros kottájából játszanak, tevékenységüket pedig belföldön a Momentum segíti.

10
Nomen est omen

Miért terjednek az olyan, „kreatív” nevek rohamosan, mint a Mazsola, Málna vagy a Radiátor? A névtan nagyágyúi idén is összeülnek, hogy megválaszolják a tudományág legizgalmasabb kérdéseit.

2
Rabbik, Jobbik

„És már a tököm tele van evvel, hogy állandóan a cigányok meg a zsidók, meg mindenféle szutyok”, és a többi. Zagyva György Gyula és társai így panaszkodtak a Szent Korona Rádióban. Hangfelvételek.

41

Molnár Gyula MSZP-elnök szerint az intézmények többsége nem úgy működik, mint egy normális demokráciában, vagy egyáltalán nem működik.

35

Hollik István szerint annak a Soros Györgynek kezdett a Momentum aláírást gyűjteni, aki migránsokkal akarja betelepíteni Európát.

11

Az Európai Nyílt Társadalom Kezdeményezés igazgatója szerint Magyarország és Lengyelország a nemzeti szuverenitás álcája alatt a demokrácia és a versenyen alapuló piacok lényegét számolják fel az EU-ban.

85
Koalíciós tárgyalások

Angela Merkel német kancellár vereségeként értékelte kedden a vezető német lapok nagy része a koalíciós egyeztetések kudarcát.

1

A magyar mikro-, kis- és középvállalkozások mindössze ötöde végez exporttevékenységet, és a külpiacra lépő új szereplők aránya is alacsony.

Magyarországon ismét reneszánszát éli a zsidó kultúra, a kormány pedig értékként tekint erre a több mint ötezer éves szellemi és lelki örökségre – mondta Latorcai Csaba helyettes államtitkár.

20

Andrej Babiš, az októberi cseh választáson győztes ANO elnöke és Jaroslav Faltynek alelnök mentelmi jogának megvonását kérte a cseh rendőrség az alsóháztól. A hatóságok a két parlamenti képviselő elleni büntetőeljárás felújítását tervezik.

18

Újabb nemzetközi oktatási felmérés bizonyítja, hogy a magyar oktatás „széthullik, lemarad” – mondta Arató Gergely, a DK szakpolitikusa.

51

Az átlagon alul teljesítenek a magyar diákok az úgynevezett együttműködő problémamegoldás terén – a PISA 2015-ös felmérése szerint.

23
Politikai rendezés

Hétfő este a dél-oroszországi Szocsiba érkezett Bassár el-Aszad szírai elnök, és tárgyalásokat folytatott Vlagyimir Putyinnal a szíriai békefolyamatról.

6

Szatmár megye prefektusának nem tetszik, hogy a nagykárolyi Ady Endre – Otilia Marchis-szoborcsoport szombati felavatásán csak magyar zászlót lengettek, és a román nemzeti jelképek hiányoztak a ceremóniáról.

9

Több ellenzéki párt is megkereste Magyar György ügyvédet, hogy induljon a színeikben a választáson. Magyar elmondta: vállalná a jelöltséget, de csak akkor, ha a Fidesz-KDNP-n kívül az összes többi párt – így a Jobbik is – támogatná. Szerinte a Jobbik és a civilek nélkül nem megy az Orbán-kormány leváltása.

105

Elfogtak Németországban hat szír férfit, akik a hatóságok szerint az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet tagjai, és valószínűleg merényletekre készültek.

Megszüntetik a 2010-es földrengés után a haiti menekülteknek nyújtott különleges státust – jelentette be az amerikai kormányzat hétfőn. A döntés várható volt, az elmúlt hónapokban haitiak ezrei kértek menedékjogot Kanadában, ahol átmeneti menekülttáborokat állítottak fel.

2

A Magyar Liberális Párt a gyermekszegénység felszámolására és a családon belüli erőszakkal szembeni határozott fellépésre szólítja fel a kormányt a gyermekek jogainak világnapja alkalmából.

35
háló&puding
Az RTL Klub interjút kért Soros Györgytől. A milliárdos rövid videóüzenetben válaszolt.
24
Nagy tengeri szivacsok segítségével csábítják a nőstényeket a hím púposhátú delfinek.
Rendhagyó kiállítás Ungváron: nézze meg, ha arra jár!
1
Hatvanhat évesen elhunyt Stadler József, a juhászból lett milliárdos.
Több mint húszezer önvezető Volvo terepjárót rendelt az Uber.
8
Elemzők szerint a belpolitikai feszültségek miatt zuhant ekkorát a lej.
1
A görög régióban mintegy 110 ezres muzulmán kisebbség él.
8
Trump megígérte, hogy a karácsonyt karácsonynak és nem ünnepnek nevezik majd.
2
A Mikulás fekete képű segítőit rasszistának találják a mozgalmárok.
61
Hirtelen szakadt az elnöki pár nyakába a baj.
A Nobel-békedíjas mianmari vezetőt keményen bírálják, amiért nem ítélte el a rohingják elleni népirtást.
4
A Hollywood Music in Media Awards-on díjazták.
A Skoda 2020-tól megkezdi az elektromos autók gyártását.
3
Halálra taposták egymást az emberek ételosztáskor egy marokkói faluban.
Elképzelhető a véres polgárháború Katalóniában?
3
„Több van itt egy múzeumnál, több van itt egy archívumnál” – mondta Orbán Viktor az átadáson.
7
A legendás oroszországi közlekedési videókat egész estés filmmé vágták össze.
1
Amerika egyik leghírhedtebb gyilkosa hunyt el.
A Lánchidat például kékre színezték.
3
A Nagy Káli Könyv közölte a csodálatos őszi fotókat.
Dudás Gergely Politis.hu néven indítana hírportált: 30 ezer előfizetőt keres évi 10 ezer forintos előfizetési díjjal.
39
Egy piliscsabai családi ház lett a legjobb épület.
3
A zenész az elmúlt években demenciában szenvedett.
A családi értékekkel kampányoló Wes Goodman ohiói republikánus képviselő lemondott az eset után.
34
Nappali fényességet okozott egy éjszaka lezuhant meteor.
A költő-író születésének 140. évfordulója alkalmából szülőházánál ünnepelnek.
2
„A gazda nem hagyta magára az Európai Parlamentet” – mondta Rogán Antal az Echo TV-n.
11
Az internetes „véleményvezérek” és más, jelentős követői bázissal rendelkező magánszemélyek oldalain megjelenő hirdetéseknél egyértelműen jelölni kell a reklámozást a Gazdasági Versenyhivatal szerint.

Alex Morton
(ConservativeHome)

Üdvözölnünk kell a jól képzett, kulturálisan hasonló migránsokat, de az alacsonyan képzett, kulturálisan különböző migránsok közül csak keveset.

Justin Fox
(Bloomberg)

Fel kellene ismerni, hogy a magas és növekvő ingatlanárak jelensége nagyon nem olyasmi, amit ünnepelni kellene.

Beck András
(VG.hu)

A hazai gazdaságban és a régiós környezetben zajló pozitív folyamatok tükröződtek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető vállalatainak harmadik negyedéves számaiban.

Észak-Koreáról sokat hallunk az utóbbi idõben, s általában nem pozitív kontextusban. Sajnos egészségügyi vonatkozásban sem tudunk pozitív hírrel szolgálni. Az az extrém parazita, amelyet egy onnan menekülõ katonában találtak az Index beszámolója szerint, inkább a negatív rekordot jelent.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!

TASZ

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.

WMN

Mit mondasz a barátodnak, aki a válladon siratja el a haldokló apját? Egy végzetesen beteg embert, akinek „túl erős" a szíve ahhoz, hogy a rendszer megfelelően kezelni tudja a helyzetet…