Az ellenzék úgy gondolja, azért vesztett a választáson, mert nem volt elég harcias, ezért ezek a pártok a következő időszakban folyamatosan nagyobb ricsajt próbálnak majd csapni – mondta Kövér László vasárnap.

Kercsi-szoros

A Krím-félszigetet Oroszországgal összekötő híd megépítése igazi nemzetközi projekt volt: először a britek vetették fel, majd a nácik kezdték építeni, hetven év után pedig az oroszok fejezték be a hidat véglegesen, Ukrajna, az Egyesült Államok, és az EU heves tiltakozása közepette. Utánajártunk, mi a Krími híd építésének kacifántos története.

2

A migránsok kvóta szerinti elosztásáról szóló javaslattal arra kérik az uniós tagállamokat, hogy fizessenek olyan hibáért, amelyet Brüsszelben és Berlinben követtek el – mondta Douglas Murray brit író.

2022-ig bezárólag több mint 24 ezer milliárd forintnyi eurót fordít a német állam a migrációval kapcsolatos kiadásokra.

17

Szélsőségesek támadták meg a körzet központját Afganisztán délkeleti részén.

3

Nem emelik tovább a vámokat, ezzel lemondanak a kereskedelmi háborúról – így szól a Kína és az Egyesült Államok között kötött vasárnapi egyezség.

Búcsú

Az élet védelmének a mindenek fölöttiségéről beszélt a csíksomlyói búcsú szónoka, Marian Adam Waligóra lengyel szerzetes, párhuzamba állítva az életben tartó gépekről lekapcsolt brit Alfie-t és a királyi családban született, az egész világ által csodált trónörököst.

7

Az új katalán kabinetnek két bebörtönzött és két száműzött tagja is van.

A filmkritikusokat tömörítő FIPRESCI a „legjobb első vagy második film” kategóriájában díjazta a Kritikus Hete című válogatásban bemutatott filmet.

2

A Zsidó Világkongresszus elnöke állítja: tévesen tulajdonították neki azt a Soros Györggyel kapcsolatos állásfoglalást, amelyet Orbán kifogásolt.

10

Harryt és Meghan Markle-t Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága eskette a ceremónián. A vendégek között volt George Clooney, David Beckham és Elton John is.

29

Brüsszelben folytatódik a „boszorkányüldözés”, a magyar törvények azonban sokszorosan kiállták az idő és a demokrácia próbáját – nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

3
A restauráció receptje

Szükség van a férfias férfiakra, a nőies nőkre, a családra – és a munkára is, de nem önmagáért, hanem a család érdekében. Szükség van a pihenésre, a szabad idő valódi megélésére, kisközösségeink életre keltésére, a klasszikus kultúra újbóli megismerésére. Anthony Esolen amerikai professzor tanácsai a valódi élet visszahódításához.

2
Nemzeti érdek

A kormányprogram elsődlegesnek és halaszthatatlannak tartja az 500 ezerre becsült illegális bevándorló kiutasítását. Felül kívánják vizsgálni a családegyesítést és a bevándorlóknak juttatott szociális támogatást a „nem jogosultak” kizárásának céljával.

4

Egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült. Sem az elkövető, sem az áldozatok nem az iskolába jártak.

5

Legalább nyolc halálos áldozata van a texasi Santa Fé iskolájában elkövetett lövöldözésnek - jelentette több amerikai hírtelevízió is. Az ámokfutó diák megfékezésekor állítólag megsebesült az egyik rendőr is.

9

Eddig négy túlélőt találtak a katasztrófa után, őket kórházba szállították, de egyikük később belehalt sérüléseibe.

A kormányfő a miniszterei kinevezését követő ülésen hangsúlyozta: olyan embereket kért fel miniszternek, akik azt gondolják, hogy „a mi életünkben a legnagyobb dolog, hogy magyarnak születtünk".

20
Iszlám együttműködés

A második világháború koncentrációs táboraiban a legkülönfélébb kínzásoknak kitett emberek gyermekei napjainkban „még a náci módszereket is túlszárnyalva támadnak az ártatlan palesztinokra” – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök.

12

A repülőn száznégyen utaztak, és kilencfős személyzete volt. Az első jelentések szerint száznál többen meghaltak a katasztrófában.

2
háló&puding
A Párbeszéd politikusa épp a párbeszédre nem hajlandó.
2
A középiskolások június 17-ig, az idén érettségizők június 24-ig jelentkezhetnek.
Szerinte túl hivalkodó. A zászlót kifüggesztő férfi azonban nem hagyja magát.
23
És ez eddig nem tűnt fel senkinek?!
3
MeToo, kevés hollywoodi sztár, átlagosan erős mezőny – így foglalható össze a fesztivál.
1
Csak az USA, Mexikó és Új-Zéland előz meg bennünket.
10
Francia tudósok állapították meg.
6
Magyar népi dizájnruhák és a zenediplomácia, Sebestyén Márta és Harcsa Veronika. Na és persze Gulyás Gergely és Vizi E. Szilveszter.
A Szentlélek kiáradásának történetét a Bibliában az Apostolok cselekedetei rögzíti.
3
Robert Sarah szerint a nyugatiak nem ismerik a csendet.
1
De lehet, hogy Felső-Macedónia lesz.
3
Háromszor is megkérdezte tőle, hogy mikor lép már ki a Jobbikból, de számon kérték azért is, hogy miért jár a „fideszes médiába”.
6
Magyarország nem létezhet erős hadsereg nélkül Orbán Viktor szerint.
13
Vasárnaptól nem elég a forgalmit bemutatni a rendőrnek.
16
A nehézségek ellenére is családban élni a legjobb dolog a világon Novák Katalin szerint.
3
Programot indít új, bölénycsordák létrehozására a Yellowstone park.
1
Könyv született Berzeviczy Albertről.
2
A vád szerint videóztak, fotóztak, verbálisan gyaláztak, fenyegettek egy cigány családot.
1
2017-ben is sokba került a németeknek a menekültválság finanszírozása.
Az FBI merényletre gyanakszik a károk nagysága alapján.
11
A központi országrész immár teljesen az Aszad-barát csapatok irányítása alatt áll.
2
Rendőrök terelték át a kacsacsaládot a parlament alatti rakparton.
Elfogadta az EP meghívását, kifaggatják az adatlopási botrányról.
5
Érdekes részleteket árult el a politikát értelmiségi műfajnak tartó exminiszter.
3
Az egészségügyi miniszter aggódik a nagyvárosi megbetegedések miatt.
4
Újra járják a Google autói az országot, frissítik az utcakép funkcióit.
4
A 200E jelzésű busz pedig éjjel-nappal közlekedik majd.
A magyar SHARE sörmárka a teljes profitját közösségekért dolgozó szervezetnek adományozza.
2
Demonstrációjára senki nem ment el, így egyedül tüntetett a fiatalokért a 78 éves asszony.
82
A rendezvényt tavaly, zárt ajtók mögött tartották először meg az országban.
4
Marcelo fia a Real-játékosokkal fejelgetett, az internet sztárja lett.
Középiskolás lányoknak beszélt a TechCsajok című rendezvényen a nők műszaki pályán való boldogulásáról az államtitkár.

Bíró László
(Magyar Kurír)

A házasság csak ízelítő a boldogságból, nem maga a boldogság. A házasság a tökéletes örömhöz vezető út kapuja.

Almási Miklós
(168 Óra)

Nincs hatalom, amely le tudná állítani őket. Csontváz a divat, és kész.

Böjte Csaba
(Magyar Kurír)

Seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni!

A Neumann János Egyetem docense az új minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkáraként folytatja – jelentette be Palkovics László miniszter hétfőn. Portrénk.

Ágoston Balázs
(Demokrata)

Jobb sorsra érdemes tudósok, vélhetően személyes sértettségből, esetleg valamiféle megfelelési vágyból fakadóan, a bezzegkonzervatív közgazdaságtan Lengyel Lászlóiként önmaguk karika­túrái­vá válnak.

Mark Whitehouse
(Bloomberg)

Nem adnak nagyobb béremelést azok a szektorok, amelyek nagyobb adókedvezményeket kapnak.

Matt Stoller
(Vice)

A gyárakat megvásárló cégek egyszerűen megemelik a gyárak által előállított termékek árát anélkül, hogy növelnék a gyárak működési hatékonyságát.

A nátha az a betegség, amelyen a legegészségesebb ember is átesett már néhányszor. Mivel szövődmények nélkül gyors lefolyású és nem is veszélyes, legtöbbször oda sem figyelünk rá. Így aztán a legtöbben nem is gondolnak rá, hogy ez a fertőzés nem gyógyítható, csak a tüneteket lehet kezelni. Most azonban az MTI híre szerint brit kutatók találtak egy olyan módszert, mellyel a vírus terjedését képesek megakadályozni.

Dr. Kunetz Zsombor

Végigrohant a sajtón a hír- először még tavaly a HVG-ben jelent meg-, hogy egy fiatal nőnek 4 évet kell várnia, hogy az endometriózisát megoperálják, vagy 2 millió forintot a SOTE cégének befizetve, ugyanaz az orvos, ugyanott heteken belül megoperálja.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!

TASZ

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.