Mi a „baj” azokkal az elemzőkkel és cégekkel, amelyek vállaltan egy-egy politikai irányzat mögött állnak? Véleményem szerint semmi. Egy politikai elemző vagy agytröszt minőségét nem az határozza meg, hogy független vagy éppen elkötelezett. Hanem az, hogy helyzetét mindkét esetben világosan fedje fel.

3
Gazdasági következmények

Súlyos gazdasági következményei lehetnek a Németországgal kialakult konfliktusnak Törökország számára – véli Hóvári János volt ankarai nagykövet. Szerinte Törökországban sajátos felfogás uralkodik az uniós alapértékekkel kapcsolatban.

Bezuhantak a szocdemek

Miközben az Osztrák Néppárt (ÖVP) megerősödött, visszaesett a nagyobbik osztrák kormánypárt, a szociáldemokrata SPÖ népszerűsége. Egy fogadóiroda néppárti győzelmet és ÖVP-Szabadságpárt koalíciót jósol.

A főtanácsnok ezt javasolja

Utasítsák el Magyarország és Szlovákia keresetét a kvótaperben – javasolja szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka. Yves Bot szerint a magyar beadványban szereplő jogi érvek nem állják meg a helyüket, az áthelyezési kvóták ugyanakkor hozzájárulnak Görögország és Olaszország terheinek csökkentéséhez.

37
Москва vs Вашингтон

Könnyen tovább romolhat az Egyesült Államok Oroszországgal való viszonya, ha bevezetésre kerülnek az újabb oroszellenes szankciók – nyilatkozta több orosz diplomata szerdán. Van olyan tisztségviselő, aki úgy véli: az események egy oldalra sodorhatják Oroszországot az Európai Unióval.

1
Óriási az egység

Míg az ellenzéki kispártokat „jószándékú balekoknak”, több párttársát kollaboránsnak, Molnár Zsoltot pedig egyenesen árulónak nevezte Botka László. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint pártja pontosan úgy áll, ahogyan tervezték.

62
Atomalku

„Egy felbátorodott Irán nem fog igazodni” – mondta Donald Trump egy keddi interjújában, az amerikai elnök szerint ugyanis ha Irán megerősödik, nem fogja tartani magát a nagyhatalmakkal és Németországgal kötött atomalkuhoz.

5
Metro 2017

A hármas metró felújított szerelvényei bár már forgalomba álltak, az ajtókkal kapcsolatos hibák úgy tűnik, nem szűntek meg teljesen.

5
„Meghosszabbítjuk Bicskéig”

Mintegy 8,5 milliárd forintnyi összeget fordít a kormány kisvasútfejlesztésre – így megvalósulhat Orbán Viktor korábbi kijelentése, miszerint a felcsúti kisvasutat Bicskéig, majd Lovasberényig hosszabbíthatják meg.

7
Trump keze meg van kötve

Elsöprő többséggel fogadott el óriási szankciócsomagot az amerikai Kongresszus Észak-Korea, Irán, és mindenekelőtt Oroszország ellen. Bár a törvénynek még át kell jutnia a Szenátuson is, Trump már jelezte: alá fogja írni azt.

17
SAD!

Még Trump republikánus szenátorai sem támogatták egyhangúlag az elnök az Obamacare lecserélését célzó egészségügyi reformtervezetét, így az nagy többséggel, 43 igen és 57 nem szavazat mellett hasalt el a szenátusban. A republikánusok új törvény elfogadása nélkül is visszavonnák az Obamacare-t, ám ez várhatóan nem fog sikerülni.

5
Szép volt, fiúk!

Férfi vízilabdásaink 14-5-re gázolták le az oroszokat a legjobb nyolc között. A fölényes győzelem Märcz Tamás alakulata számára elődöntőt ér. Felkészül: Görögország.

1
Mit tehet a sejt?

Egy világ körüli kutatás szerint a spermiumok száma kevesebb mint felére csökkent a nyugati világban élő férfiak körében 1973 és 2011 között – írja a Financial Times.

31
Miért nem vívtak meg velük?

Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkára szerint Lipcse főterén folyamatosak a szerinte migránsokhoz köthető rendbontások, ezért a csapat nem tudott kizárólag a versenyre koncentrálni.

44

Újabb fordulat a nagy vihart kavaró elektronikus jegyrendszer történetében: kiderült, hogy a kritikus hibát feltáró 18 éves etikus hacker már korábban a MÁV, és a Szerencsejáték Zrt. számára is jelentett be biztonsági hibákat.

22
Médiamumus

Orbán Viktor tusványosi beszédének kiértékelése mellett az Index újságírójával bocsátkozott vitába a Fidesz alelnöke, Németh Szilárd. A politikus szerint nem az ő dolga megnevezni a „Soros-féle maffiahálózatok által működtetett médiumokat”.

34
Ellenségek mindenütt...

A török államfő Jeruzsálem „megvédése” után kedden kifejtette: a nyugati országok bántalmazzák a török állampolgárokat, és ügynökeik felparcelláznák Törökországot. Erdoğan továbbá kifejtette: nem fogják végrehajtani a nyugat utasításait és fel fogják emelni a hangjukat az igazságtalanságok ellen.

6
Beadták a derekukat

Izrael azok után bontatta le a kelet-jeruzsálemi al-Aksza mecset köré felvont fémdetekoros kapukat, hogy azok komoly zavargásokat okoztak a palesztinok körében.

8
Washington

A szenátus által készített új törvényjavaslatok Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni büntető szankciókat fognak tartalmazni.

8
Légierő

A NATO iránti kötelezettségek teljesítésével összhangban a magyar légierő fejlesztését tervezi a kormány a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program keretében – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter a szolnoki repülőbázison.

7
háló&puding
Ennyire negatív reklámot még nem csaptak egy eladásra szánt ingatlannak.
1
A Vice bemutatja a nem nélküli nevelést választó családokat és óvodákat Svédországban.
43
Jó hír a Paint-imádók számára: ősztől sem tűnik el a számítógépünkről a legendás képszerkesztő, csupán a Windows Áruházba költözik.
Per indul Valerij Fjodorov ellen, aki az orosz társadalom Putyinnal elégedetlen csaknem 15%-át egész egyszerűen „ürüléknek” nevezte.
3
Ezúttal nincs magyar érem 1500 méter gyorson, de mind Kapás Boglárka, mind Késely Ajna alaposan kitett magáért.
A Wizz Air augusztus végétől összeköti Szentpétervárt Budapesttel.
2
„Megállítjuk őket. Ha nem, két alternatíva marad számukra: börtön vagy pokol” – üzente a bűnözőknek Duterte elnök.
7
A Juno űrszonda május 19-én repült el a Naprendszer legnagyobb bolygója mellett.
Még mindig passzívak, vagy aktivizálódnak a magyar fiatalok a politikában? Az ATV Start vendég Oross Dániel kutató.
4
Ki a felelős az új BKV-s jegyvásárlási rendszer botrányáért?
4
Meglepődtek az afrikai spanyol külbirtok határán a rendőrök a késsel hadonászó, allahozó férfin.
Jens Stoltenberg szeretné megakadályozni a német-török viszony további romlását, mert szerinte az megnehzítené az Iszlám Állam elleni közös harcot.
1
A női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint pontatlanságuk miatt veszítettek a lányok Kanada ellen, ám a vereségnek semmilyen előjele nem volt.
9
Az Egyesült Államok és a nyugat csak a töredékét tudja befogadni a világ szegényeinek, akik viszont hiányozni fognak otthonról.
1
Az egykori erdélyi szászok egyik legimpozánsabb erődtemploma, a berethalmi 1500-1525 között épült. Ma is áll, nézze meg velünk!
Vágó Gábor elindítja az aláírásgyűjtést, amely november 21-ig tart. Eddigre kell összegyűlnie a 200 ezer szignónak.
65
Szomorúan fejeződött be a vizes vb hétfői napja, a női vízilabda-válogatott ugyanis kikapott Kanadától a negyeddöntőben.
6
Kétségtelen, hogy Róma a világ egyik legszebb városa.
1
„Ez a világ egyik legkeményebb versenyszáma, itt csak az marad talpon, akinek van valami a gatyájában” – mondta a világbajnoki bronzérmes 4x100-as gyorsváltónk egyik tagja.
2
A Microsoft több mint három évtized után törli a Windows-ból annak egyik legrégebbi, legismertebb alkalmazását.
12
A Világbank egyik kutatásából kiderült: egyre több fiatal román állampolgár keresne inkább az ország nagyvárosaiban, mint külföldön megélhetést.
22
A férfi 4x100-as gyorsváltó magyar csapata hatalmas úszással megszerezte Magyarország első érmét.
1
Donald Trump felavatta a világ legnagyobb és legdrágább atommeghajtású anyahajóját, a USS Gerald R. Fordot. Mint fogalmazott: az Egyesült Államok ezzel „egy százezer tonnás üzenetet” küldött a világnak.
13
2050-ig akár 12 milliárd tonna műanyag hulladék végezheti hulladéklerakókban és a természetben, miközben a szemét csupán kevesebb mint tizedét hasznosítjuk újra.
7
Az amerikai elnök valószínűleg alá fogja írni azt a törvényt, amely újabb szankciókat vet ki Észak-Korea és Irán mellett Oroszországra is.
6
A Mecsetek terénél felállított biztonsági kapuk miatt kirobbant Jeruzsálemi harcok foglalkoztatják azt ENSZ-t.
5
„A biztos pont” – írta Orbán Viktor a Tusványosról szóló videója mellé.
9
Az egységes csomagolástól azt remélik, hogy csökkenti a dohánytermékek vonzerejét.
20
Ki akarta fütyülni Orbánt egy fiatal nő Tusnádfürdőn. A hajánál fogva földre rántották és kivezették.
25
Trump és Putyin találkozóinak jelentőségét csökkentve Szergej Lavrov egy óvodához hasonlította a G20-csúcstalálkozót.
2
Az olasz válogatott csak 13-5-re győzte le az ausztrál együttest, így a magyar válogatott közvetlenül a nyolc közé jutott!
2
Nem politikai, hanem viselkedési okokból nem léphet fel az énekes Pekingben. A kulturális hivatal szerint „nem megfelelő” Bieber színpadi és színpadon kívüli magatartása.
3
A 22 éves, királyházai Balázs Zoltánnal egy ellenséges aknatűz végzett. A katonát felesége és kétéves kislánya gyászolja.
A két kormányfő a tárgyalások között megtekintette a Seuso-kincseket, a Dohány utcai zsinagógát is.
6
Tizennnyolc hónappal a műtétje után a kezeit két évesen elveszítő amerikai fiú agya már hozzászokott az új végtagok kezeléséhez.
A Nemzetstratégiai Intézet kutatása szerint Orbán Viktor előzi Kossuth Lajost, Széchenyi Istvánt és Petőfi Sándort is.
24

Két év, rengeteg cikk, számos érdekes vita és sok-sok tapasztalat után eljött az idő, hogy elbúcsúzzunk olvasóinktól. Hogy miért? És mi következik ezután? Minden kérdésre választ adunk. Vagy legalábbis megpróbáljuk.

Pintér Bence
(Spekulatív Zóna)

Spekulatív, mert ez a szó jól lefedi azokat a műfajokat, amivel foglalkozok; és Zóna, mert Alkonyzóna.

Takács Gábor
(Próza Nostra)

Nagyon sokat kellett várni új regényére, a Távolvízre, és szerintem pont ezért volt felemás élmény számomra a könyv.

Koós Anna
(Roboraptor)

A Valerian nem tudott túllépni saját korlátain. Azon a dialógusok, amelyek szövegbuborékban teljesen ülnek, filmen mesterkéltnek hatnak.