Akcióban a hírhedt szélsőséges román szenátornő: most épp román zászlókat követel az izraeli középületekre

2024. május 14. 18:43

Nagyot ment a szenátor, aki Románia történelmét is megtaníttatná az izraeli diákoknak.

2024. május 14. 18:43
null

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

A román nép és az ország érdekeinek elárulásával vádolta meg a törvényhozókat Diana Şoşoacă szenátor a Románia és Izrael közötti szolidaritás és barátság napja alkalmából tartott keddi ünnepi parlamenti ülésen – írja a Krónika.

Felszólalásában a politikus arról beszélt, hogy 2017/127-es törvény május 14-ét a kommunista börtönök mártírjainak emléknapjává nyilvánította. „Miközben mi több mint 400 ezer zsidót mentettünk meg a második világháborúban, a judeo-bolsevikok több mint 800 ezer románt öltek meg a kommunista börtönökben.

Hogyan lehetséges, hogy önök, a román parlament tagjai elárulják a román népet és hazánk érdekeit? Ez hallatlan.”

méltatlankodott Şoşoacă az Agerpres szerint. A szenátor sérelmezte, hogy miközben a Románia és Izrael közötti szolidaritás és barátság napja alkalmából több fontos romániai intézményre kitűzik az izraeli zászlót, Izraelben az év egyetlen napján sem kerül ki az intézményekre a román nemzeti lobogó.

Kifogásolta azt is, hogy a romániai iskolákban kötelező tantárgy a zsidók történelme, de az izraeli diákokat nem oktatják Románia történelmére.

Felszólalása végén Şoşoacă értetlenségét fejezte ki, amiért a Románia és Izrael közötti szolidaritás és barátság napja egybeesik a kommunista börtönök mártírjainak emléknapjával. Szégyellje magát a román parlament!” – zárta beszédét a szenátor.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. május 18. 12:42
Hmmm.... A csajszinak senki nem mondta, hogy a kereszténység és a zsidó történelem szorosan összefüggenek ? Ily módon elkerülhetetlen, hogy a tananyagba ne vegyék be.
Tarpibp
2024. május 17. 06:00
Lehet utálni ezt a nőt de, amit mondott az teljesen helytálló. A holokausztot mindenkinek tanítják de azt nem, hogy a bolsevik népírtók szinte mind zsidók voltak. Kun Béla, Szamuely, Gerő, Rákosi, Kádár,Biszku ésbez így volt minden komcsi, szoci európai rendszerben. Lenin, Trockij, Berijja, Sztálin. Most az aktuális népírtó, aki azbukrán népet írtatja éppen ki, Zelenszkij, is az. A zsidók évezeredekig békében éltek más népekkel, amíg a Rothchildok színre nem léptek és elkezdték a világuralmi terveiket. Azóta egyre pusztítóbb háborúk jönnek egymás után.
Chekke-Faint
2024. május 15. 05:04
Ez egy nagy valag szenátor.
rockercicc
2024. május 15. 00:14
HP.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!