Mindent felforgathat az Európa által irigyelt magyarországi beruházás

2024. április 30. 11:23

Versenyképes elektromos autót hoz jövőre a BYD Európába, a kínai vállalat a kontinensen először Magyarországon gyárthatja a Seagullt.

2024. április 30. 11:23

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Kicsi, elektromos és alacsony költségű: a BYD Seagull egy olyan kínai városi autó, amellyel a jövőben gyakran találkozhatunk az útjainkon – írja a Corriere della Sera, idézve a cég alelnökét, aki azt ígérte, 2025-ben hozzák be ezt a modellt Európába, teljes felszereltséggel.

A cikk szerint az autó elképesztően versenyképes, hiszen Kínában átszámítva 8100 euróért kínálják. Európában minden bizonnyal drágább lesz, ám nem kellene vámot fizetni, ha a BYD úgy dönt, hogy első európai üzemében, Magyarországon is gyártja majd a járművet, ez pedig felforgathatja az európai autópiacot.

A BYD beruházását egyébként többek között a franciák és a németek is megszerezték volna, ám miután ez Magyarországnak sikerült, hirtelen elkezdték Brüsszelből támadni a terveket.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2024. május 01. 08:16
Ezt is nagyon irigylik tőlünk körben európában. Ha az eu ki akarja nyírni minden szempontból ezt az országot, nekünk ezek az üzletek sokat jelentenek. A nekünk járó pénzt még mindig nem kaptuk meg. Az ellenzék állandóan az akku gyárakat emlegeti, az ellen nem tiltakoznak, hogy az ukránok miatt a gazdák tönkre mennek és nem lesz zabálnivaló. Mérgezett gabona, csirke, méz stb.
szabadabb
2024. április 30. 22:10 Szerkesztve
8000 eurós kocsi 100 000 km -nél meghozza az árát ;) kell!
atti64
2024. április 30. 20:48
A TESLÁNAK ANNYI! ZSEBRETESZIK ÖKET!
2024. április 30. 17:03 Szerkesztve
Albatros is addig szép amíg repül... (Steven Seagullal jobban járnánk, az keményen ütős volna)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!