Szijjártó Péter: A nyugat-európai háborús őrület újabb dimenzióba lépett

2024. április 30. 20:59

Atomháború esetén minden és mindenki elveszik, és ezt józan ésszel senki nem akarhatja – hangsúlyozta a külügyminiszter.

2024. április 30. 20:59
Cyprus Hungary

Nyitókép: Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images

Mielőbb le kell zárni az ukrajnai fegyveres konfliktust az atomháborús őrület megelőzése érdekében, és ehhez a békepárti erők előretörésére lenne szükség az európai parlamenti (EP-) választáson – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Dusanbéban. A tárcavezető arról számolt be, hogy az emberiség a veszélyek korát éli, az ukrajnai háború negatív hatásait az egész világ nyögi, márpedig a csatatéren nincsen megoldás, csupán halottak és pusztítás, a rendezéshez fegyverszünetre és béketárgyalásra lenne szükség, különösen most, hogy a háború egyre veszélyesebbé válik.

A nyugat-európai háborús őrület újabb dimenzióba lépett, s egyfajta atomháborús őrületté alakult át

„Veszélyesebb lesz az öldöklés és a pusztítás mértékének növekedése miatt, veszélyesebb lesz az egyre több fegyverszállítmány miatt, és veszélyesebb lesz, ugyanis az európai politikusok egy jelentős része folyamatosan lovalja bele magát a háborús őrületbe, egészen addig, hogy most már egy atomháborús őrület is megjelent az európai politikai diskurzusban” – hangsúlyozta. 

Emlékezzünk, a háború kezdete után a nyugat-európai politikusok arról beszéltek, hogy csak sisakokat meg paplanokat szállítanak az ukrán hadseregnek, aztán jöttek a fegyverek, aztán jöttek a tankok, aztán jöttek a légvédelmi rakéták, aztán jöttek a harci repülőgépek, egészen odáig, hogy a francia elnök már szárazföldi csapatok Ukrajnába küldéséről fantáziál” 

– sorolta.

„Sajnos mostanra ez a nyugat-európai háborús őrület újabb dimenzióba lépett, s egyfajta atomháborús őrületté alakult át. Hallhattuk már a francia elnököt, de hallhattuk a lengyel elnököt is megnyilatkozni az atomháború esetleges lehetősége kapcsán” – emelte ki. Szijjártó Péter ennek kapcsán pedig arra figyelmeztetett, hogy

atomháború esetén minden és mindenki elveszik, amit józan ésszel senki nem akarhat, 

márpedig szavai szerint egyre inkább úgy tűnik, hogy ha az ukrajnai konfliktus továbbterjed, harmadik világháborúvá eszkalálódik, akkor az atomháború lehet. 

Ne felejtsük el, hogy sisakok küldésétől atomháborús őrületig jutottunk el gyakorlatilag két éven belül. Mindez azt mutatja, hogy az atomháborús őrület megelőzése érdekében, annak érdekében, hogy véget vessünk ennek az atomháborús őrületnek, minél előbb le kell zárni az ukrajnai háborút” – mondta. 

(MTI)

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2024. május 01. 10:34
szép hosszú gondolatmenet, oroszország említése nélkül. hazaáruló csicska.
csapláros
2024. május 01. 08:46
backsplash 2024. május 01. 04:54 ..."Ha beindul a verkli, majd majd kitalálják, hogyan vigyenek bele minket is. Ukrajna szomszédjaként majd valahogyan köteleznek rá minket."... Nem TUDNAK kötelezni bennünket, amire nem akarjuk. Lásd a migráns kvótát. Legföljebb lesz egy újabb kötelezettszegési eljárás ellenünk. 1. Előttünk a júniusi választás, ahol fordulhat a kocka és a keresztény konzervatív erők és a józan ész is fölénybe kerülhet. 2. Mo. is átveszi a soros uniós elnökséget 3. ősszel trump is hatalomra kerülhet. 4. Kínával minden eddiginél szorosabb kapcsolatot teremtünk, és a Kelet többi államaival is tovább épülnek a kapcsolatok, csökkentve az Uniótól való gazdasági függést. 5. Az Uniós a támogatások megtagadásával ZSAROLT, de a magyar gazdaság TÚLÉLTE és TÚLÉLI, ahogy a német gazdasági recesszióban is a magyar leányvállalaltok segítettek a német leányokat túlélni.
backsplash
2024. május 01. 04:54
Ha beindul a verkli, majd majd kitalálják, hogyan vigyenek bele minket is. Ukrajna szomszédjaként majd valahogyan köteleznek rá minket. Orosz rokonsággal kimaradok ebből, inkább nézek ingatlant Szerbiában, ha atomozás-gyanússá válik a helyzet, akkor Argentína.
csapláros
2024. május 01. 00:37 Szerkesztve
gilou-au-claviercsapláros 2024. április 30. 23:26 ...""is hazudsz: fajlagosan a gádzsó nők is többet szülnek egyénenként, mint 10 évvel ezelőtt. " Ezt legfeljebb sajnos csak szeretnéd, mert a KSH számai pont nem ezt mutatják. "... Na akkor, ne a pofád járjon a kerítésen TÚLRÓL, hogy itt nyuggerek nyomnák fullba a kretént, amiért már a szagáról megérzik a liberálnyilas házmestert, hanem LÁSSUK AZOKAT A KSH SZÁMOKAT!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!