Csak együtt – teljes a magyar válogatott EB-kerete

2024. május 16. 06:55

Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a nemzeti együttes bő keretét. E 34 labdarúgó közül kerül ki az a 26, aki Magyarországot képviseli nyáron Németországban. Seregszemlénk az Európa-bajnokságra készülve.

2024. május 16. 06:55
GAZDAG Dániel; BALOGH Botond; STYLES Callum; NAGY Ádám; LANG Ádám; BOLLA Bendegúz; NAGY Zsolt; SZALAI Attila; ÁDÁM Martin; DIBUSZ Dénes; SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: MTI / KOVÁCS TAMÁS 

A magyar labdarúgó-válogatott kerete a 2024-es Eb-re
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paks)
Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Dárdai Márton (Hertha BSC), Fiola Attila (Fehérvár), Lang Ádám (Omonia Lefkosziasz), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Freiburg)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (Bournemouth), Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Nego Loïc (Le Havre), Schäfer András (Union Berlin), Styles Callum (Sunderland)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan HD), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros)
Tartalékok: Lisztes Krisztián (Ferencváros), Mocsi Attila (Çaykur Rizespor), Tóth Balázs (Fehérvár), Vancsa Zalán (Lommel), Vécsei Bálint (Paks)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 23-ról 26 főre emelte a nyári németországi Európa-bajnokságra nevezhető keretek létszámát, azaz minden válogatott plusz 3 játékost vihet. 

Nagy kérdés, jó-e ez a magyar válogatott szempontjából, hiszen ellenfeleink lehetőségei is bővülnek. Minél több minőségi labdarúgója van egy országnak, annál jobban segíti a bővebb keret – szól az egyik érv. Persze van itt más szempont is, hiszen a topligákban játszó labdarúgók, főleg azok, akik a nemzetközi kupákban is szerepelnek, óriási meccsterhelésnek vannak kitéve. Egy-egy klubjában alapembernek számító labdarúgó, amennyiben nem sérült, több mint ötven mérkőzést is játszhat egy idényben. Ez pedig magában hordozza a kifáradás, a sérülés veszélyét, és ha ilyesmi bekövetkezik, bizony segítséget jelent, ha elég hosszú a kispad.

A szövetségi kapitány május 14-én kihirdette a válogatott bő keretét, amelybe a tornára nevezendő 26 labdarúgó mellé 8 tartalék került be. Nincs nagy meglepetés. Amennyiben  Lang és Fiola felépül, és nem történik újabb sérülés, a jelenlegi keret szerepel majd a kontinensviadalon.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­­k­­­e­­l­­d­ ­a­ ­­­s­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­p­­u­­n­c­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
I feel the earth move under my feet
2024. május 16. 09:08
Ezek a bio vállfák nagyon kínosak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!