Az oroszok a Krímért használnának nukleáris fegyvert – Demkó Attila a Stratégában

2023. március 30. 17:00

Urántöltetű lőszerek Ukrajnában, atomfegyverek Belaruszban. Vezethet-e atomháborúhoz a jelenlegi eszkalációs kör? A Mandiner Stratéga e heti műsorának vendége: Demkó Attila az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője.

2023. március 30. 17:00
null
Pócza István

Akinek van nemzeti kisebbsége Ukrajnában, azoknak voltak jogos sérelmei 2014 után. Az ukrán kommunikáció nem szerencsés, nem értik Magyarország álláspontját. Hazánkkal szemben 2014 óta hibákat vétenek az ukránok, és teljes félreértés, hogy oroszbarátnak titulálják a magyar kormányt. Demkó szerint hazánknak ugyan érdeke lenne Ukrajna EU-s csatlakozása, de az EU nem bírná el Ukrajnát gazdasági, politikai és egyéb szempontokból sem, ezért a gyorsított csatlakozás EU-n belüli és balkáni érdeksérelmek nélkül elképzelhetetlen. Rövid- és középtávon nem lehet két vállra fektetni az oroszokat a szankciókkal, de hosszú távon ezzel hihetetlenül sokat veszítenek. Ezekről és más izgalmas témákról beszélgettünk a Stratéga e heti adásában. 

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. március 31. 02:38
Az oroszok a Krímért IS használnának nukleáris fegyvert, Demkó mester.
12335
2023. március 30. 21:10
demko, kaiser, tálas a három legbutább vágy vezérelt "szakértő" akik léteznek Magyarországon. És ezek vezető pozícióban vannak/voltak a HM-nél. Ez a legfélelmetesebb része a történetnek.
Kanóc
2023. március 30. 20:18
Eljött az a pillanat is, amikor már nyugodtan ki lehet mondani: kurvára nem érdekel Demkó Attila. Konkrétan rémülettel tölt el, hogy milyen pozícióban van ezzel a kvalitással.
Zokni
2023. március 30. 20:10
,,Demkó Attila az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője: Az oroszok a Krímért használnának nukleáris fegyvert” - ül a kamera elé, és virít, mint egy jóllakott napközis. Azt kifejtette, hogy amennyiben atomot használnak - bármiért, akár Moszkváért is - azt nem bocsátja meg az emberiség nekik - Hirosima után? Aminek tényleg súlyos következménye lenne az orosz népre. És minden nemzetre. És ezt úgy kedélyesen ,,lenyilatkozza”. Gondolom, a család könnyekig meghatódott, ,,nézd, ott van apa!”. Miközben a világkatasztrófát mérlegeli. Csak politológus ,,szakértőtől” mentsen az ég minket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!